torstai 6. joulukuuta 2018

Mitä itsenäisyys teille merkitsee?

Kerttu naukui yöllä kolmelta niin pontevasti, että kuollutkin olisi herännyt. Että voi luontokappaleella olla kova ääni. Seuraavan naukumisepisodin se toteutti tunnin päästä ja kolmannen viideltä. Nyt se nukkuu sikeästi.

Kuuntelen radiosta isänmaallisen laahaavaa kuoromusiikkia. Menen illalla kylään, joten en ole kotona kynttilöitä sytyttämässä. Olen tämänkin kertonut, mutta kerron uudelleen. Isäni mielestä suomalaiset, jotka eivät sytyttäneet ikkunalaudalle kahta itsenäissyyspäivän kynttilää  tasan kello 18, olivat kommunisteja. Ehkä hän ei ole enää sitä mieltä, sillä kommunisteja on kovin harvassa. Ihmiset ovat vain laiskoja tai he eivät pidä asiaa tärkeänä.

Televisiosta tulee varmaankin joku versio Tuntemattomasta sotilaasta ja presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto, jossa rallikuskeilta ja seiväshyppääjiltä kysytään mitä itsenäisyys heille merkitsee. Samaa kysytään joltain söpöltä sotaveteraanilta, josta tulee hetkeksi julkkis.

Jos minulta kysyttäisiin (kukaan ei kysy), niin saattaisin sanoa, että se merkitsee suomalaista kieltä ja kulttuuria ja suomalaisia sanomalehtiä, joita on kiva tuossa aamukahvin ohessa lukea.

4 kommenttia:

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Itsenäisyys merkitsee muun muassa tasa-arvoa, sananvapautta sekä rauhaa... ja paljoa muuta. :)

Ana kirjoitti...

Kissan maukumisesta:
https://kissansilmin.com/2018/11/01/kissan-liiallinen-maukuminen/

Marjatta Mentula kirjoitti...

Katsoin sen flashmobin,jossa nopeasti koottu mieskuoro esitti Finlandian Helsingin rautatieasemalla vuonna 2012 Pekka Haaviston tukemiseksi vaalikampanjassa. Olen kokeillut, milloin pystyisin katsomaan sen liikuttamatta. Ei onnistu. Taas olin kauhean liikutuksen vallassa.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kuuntelin tänään Finlandian Tampereen filharmonian esittämänä ja kyllä liikutti.