lauantai 20. helmikuuta 2021

Pullarutiini

 


Siskon kanssa on sovittu, että teemme joka päivä vähintään viiden minuutin jumpan, maanantai on vapaapäivä. Jumppasuoritus kuitataan WhatsAppissa. Tämä systeemi toimii, en tiedä miksi. Tavoitteenani on lisäksi ottaa vähintään 7500 askelta päivässä, usein käyn aamusta pienellä lenkillä ja illalla taas uudestaan.
 
Luin tutkimuksen, jonka mukaan uuden rutiinin kehittäminen vie keskimäärin 66 päivää, joten vielä kyse ei ole rutiinista. 
 
Olen kehittänyt rutiinin, jonka mukaan syön joka päivä yhden pullan (tätä rutiinia en ole kehittänyt mitenkään tietoisesti). Pullarutiini toimii yleensä paremmin kuin muut rutiinit, ainoana riskinä on pullien kappalemäärän nousu. Pullan saa korvata leivoksella tai kakkupalalla.

Kävelin eilen Sara Hildenin taidemuseoon (2840 askelta), jonne pääsee ilman ajanvarausta. Nyt pelkään, että koska pääkaupunkiseudulla menee koronan suhteen huonosti, aletaan koko maata kurittaa. Tampereella menee hämmästyttävän hyvin. Museossa oli lisäkseni noin viisi ihmistä. Näyttelyvahdit piileskelivät näyttelysalien nurkissa. Katsojat ja koko henkilökunta käyttivät maskeja.

Esillä oli Kari Vehosalon (1982) töitä. Mies voitti Ars Fennica -palkinnon 2017. Näytillä oli pääasiassa taiteilijan valokuvamaisen tarkkoja suuritöisiä maalauksia, mutta myös piirroksia ja naudan rasvasta tehtyjä veistoksia. Taiteilija kuvaa ikuisia aiheita, kuten kuolemaa ja seksuaalisuutta. En nyt osaa sanoa muuta, käy vielä kun voit.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Lasketaanko ns.muistipulla jos aamuusta on syönyt jo pullan ja illalla ei muista onko syöny vai ei.
Sit illalla syö toisen pullan ja yön pimeinä ja pitkinä tunteina muistaa et on syönyt kaksi pullaa.
Jatkatko yhden pullan "päivävauhtia"muistipullasta huolimatta.
T:pullapitko