maanantai 22. helmikuuta 2021

Sinähän se kirjailija olet

 

Minä niin toivoin, että saisin kampaajakäynniltä jonkun idean tämän päivän postaukseen. En saanut. Kampaaja kysyi, miten haluan hiukseni leikattavan. Teki mieli sanoa, että "sinähän se kampaaja olet", en onneksi kuitenkaan sanonut.


Nykyisissä hoitosuosituksissa suositellaan päättämään hoidosta yhdessä potilaan kanssa ja kun sitten joiltakin potilailta kysyi, että mitä mieltä olet aloitettaisiinko tämä rohto vai tuo toinen, niin potilas totesi turhautuneena "sinähän se lääkäri olet".

No minä sanoin kampaajalle, että haluan jotain piristävää, päätä sinä. Ihan onnistunut tämä hiuksisto on, mutta en piristynyt kuitenkaan. Viereisessä tuolissa istui varhaisteini-ikäinen neito, jolla oli valtava hiuskeko ja hän oli vaalea samaan tapaan kuin Laura Birn tai Tilda Swinton.

Kertokaa, mikä teitä on tänään ärsyttänyt. Minua on ärsyttänyt ihan kaikki.

4 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Hyvä kampaaja ja hyvä lääkäri ovat tärkeitä elämän onnellistuttajia. Minulla on molemmat hakusessa. Annan hiusten kasvaa, kun en oikein tiedä kuka osaisi muotoilla ne lyhyinä kuten eräs nuori kyky, joka muutti Lappiin. Oma lääkärini, joka tunsi minun sairaushistoriani muutti yksityiselle puolen eikä toimi enää yleislääkärinä. Ensi syksyksi pitäisi varata taas vuositarkistus & rintasyöpäkontrolli ja olisi ollut niin kiva mennä tutulle lääkärille.

Mikä on ärsyttänyt? Juuri nyt Hesarin juttu siitä miten suomalainen nuori nainen on aloittanut kampanjan jonkin elokuvan poistamiseksi Golden Globe -palkintoehdokaslistalta, koska siinä autistia näyttelee ei-autisti. Huokaus, tämä on taas tätä. Pitääkö kaikenlaisista ihmisryhmistä nyt löytyä näyttelijöitä? Lähipiirissä on poika, jolla on autismin kirjon piirteitä. En usko, että hän kovin helposti toteuttaisi ohjeita ja onnistuisi näyttelijänä. Hän nauttii sen sijaan valtavasti Mr. Bean -elokuvista, joissa Rowan Atkinson näyttelee jonkinlaista erityisihmistä. Kohta varmaan joku muuten esittää, että Mr. Beanit pitää laittaa boikottiin.

ketjukolaaja kirjoitti...

Eilen minua ärsytti se, että yöunet loppuivat jo yhdeltä. Makasin silti siinä vuoteessa vartin yli neljään asti. Vaimon kello soi puoli viideltä.

Lumentulo on ärsyttänyt jo pitempään. Tänään pyryttää ronskisti ja näyttäisi vielä huomennakin tulevan lunta. Mihin ne kaikki saa mahtumaan ja mitä sitten tapahtuu, kun ne alkavat sulaa?

Polttopuut riittävä vielä pariksi viikoksit, jos nuukasti lämmittää, saunapuut ehkä huhtikuulle. Niitten tilaaminen pitää harkita tarkkaan, että pihassa on riittävästi tilaa kuorman tyhjentämiseen ja auton talliin ajamiseen.

Minua ärsyttää se, kun antiikin näytelmiä esittävät nuoret näyttelijät, heh-heh. Lapsena heitin ihan vahingossa lumipallolla yhtä setää, joka tuli nuhtelemaan minua ja sanoi lopuksi: "Levittellöö käsijään kun Hamiltonin haamu."

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Ei ole helppo kellään. Ärsytykseni ei ole helpottanut. Taidan lähteä ulos.

Veela kirjoitti...

Miehet.