torstai 18. helmikuuta 2021

Lämmön nousu

 


Huoltomies kävi kylmässä asunnossani, räpelsi hetken pattereiden kimpussa ja lämpötila nousi kahteenkymmeneen asteeseen. Huoltopalvelut on siirretty uudelle firmalle, entinen huoltomies lähinnä seisoskeli eteisessä ja ihmetteli. Ehkä uudet ikkunatkin auttavat.

On helppo ostaa kaikenlaista uutta, käynnistää vain läppärin ja tilaa. Kohta uusia koneita ja muita hyödykkeitä alkaa virrata ovesta. Mihin laitat entiset? Tässä talossa ne on tapana siirtää muiden vastuksiksi. Jos eivät mahdu roskalootaan, niin ne jätetään roskiksen viereen. Joku oli kekseliäästi heittänyt mikroaaltouuninsa metallijätteisiin säilykepurkkien sekaan. 
 
Jännä, että nettiostamisessakin tuotteet siirretään ostoskoriin ja mennään kassalle, vaikka oikeasti mikään tuote ei vielä siirry mihinkään. 

Ystävä käytti minua autollaaan kodinkoneliikkeessä, jonne vein toimimattoman mikroaaltouunin ja kännykän, sekä toimivan digiboksin (ei ole televisiotakaan, eikä kai kukaan enää käytä digiboksia). Koska vaihtaminen on vaivalloista ja epäekologista, yritän ostaa kestäviä kodinkoneita. En ymmärrä laitteista mitään, joten teen arvion hinnan ja sen perusteella, miten paljon metallia koneessa on. Uusi mikroni painaa huomattavasti enemmän kuin entinen halpisversio. 

Tänään sitten kaavinkin aamupuuroni uuden mikroaaltouunin pyörivältä lasialustalta, sillä olin tottunut entisen laiskaan tehoon.

3 kommenttia:

ketjukolaaja kirjoitti...

Onneksi olkoon, kun patteri on alkanut lämmittää! Ehkä huoltomies vain ilmasi sen? Sellainenkin kannattaa nykyään jättää huoltomiehen tehtäväksi, teit ihan oikein. Tänään on varmaan talven kylmin päivä, meillä jäätiin aamulla vain vähän alle 30 pakkasasteen ulkona.

Leena Lumi kirjoitti...

Olimme helmikuun joulua tyttärellä viettämässä ja saimme heidän makkarinsa, koska satavuotiaan talokaunottaren vierasmakkari ei ole vielä remontoitu. Nuoret olivat ostaneet uudet joustinpatjat ja vähän erikoisen pedarin. Nukuin ilman selkä ja polvikipua kuin tukki (sorry, kulunut sanonta!). Tajusin, että en muista millä vuosituhannelle meidän joustinpatjat on hankittu. Huomenna kun minä olen kampaajalla, R. juoksee patjoja ihmettelemässä eli kyllä tuli tyyris reissu. Täytynee vaihtaa nuoruusvoidesarja vähän edullisempaan ja antaa tiskikoneen vielä roksuttaa, vaikka se on ihan rajalla jo...Katson nyt, että kannattaa panostaa siihen, jonka ostosta emme muista mitään. Siinä niitä matkatilin rahoja sitten menee, kun vielä molemmille silmälasit etc. Minä joka en ikinä vaihda mitään, vaihdoin silmälääkärini uuteen. Vaihdoin koko paikkaa ja nyt on kaikki paljon selvempää ja kiva tietää, että minulla ei ole minkään valtakunnan silmänpainetta. Reseptiksi sain superkostutustippoja, jotka jo kohta voin vaihtaa tavalliseen arkitippaani. Oli kauheaa herätä yhtenä aamuna ja nähdä itsensä peilistä, kun...Mitään R. ei antanut mun lukea, mutta googlasin salaa puhelimella kun vahti oli poissa juttua Oodi silmilleni...Ihan alkoi naurattaa, sillä kirjoittaja kuvasi omaa ulkonäköään hotellin peilistä ja se oli kuin omani. Hänellä oli pokkaa lähteä Oodin tummissa laseissa ja sitten vielä synttäreille, joita varten oli Hesaan reissannut.

♥♥

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Ketjukolaaja: Joku niissä pattereissa oli kuulemma juuttunut.

Leena Lumi: Joulun voisi oikeastaan siirtääkin helmikuulle, jolloin on jouluisempaa!