perjantai 5. helmikuuta 2021

Äänekäs naapuri

 


Herra Pippuri ei enää asu naapurissani. Luin jostain syystä Pippurin toistuvasti Tippuriksi. Pippuri oli hiljainen mies ja lienee edelleen. 
 
Nyt minulla on uudet naapurit, joiden ulkonäöstä minulla ei ole käsitystä. Asunnosta kuuluu ajoittain (itse asiassa aika usein) öisin äänekästä puhetta ja naurua. Toisinaan televisio tai muu laite mölyää. Tietokonepelit? Netflix? Youtube? Joskus (harvoin) naapuri valvoo aamuun asti.

Toissa yönä päädyin siihen, että nyt tämä saa loppua, sillä korvatulppani ja kiviseinät eivät kyenneet pitämään melua poissa tajunnastani. Naapuristani kuului kovaäänistä puhetta, naurua (nämä olivat luultavammin miesten aiheuttamia, matalia ääniä) ja nuoren naisen kimeä-äänistä hihkumista. 

Ulkoa palatessani näin porraskäytävässä, heidän ovensa vieressä, kaksi muovikassillista roskia (jotka myöhemmin kyllä hävisivät). 

Pinnani petti ja tein häiriöilmoituksen isännöitsijätoimistoon. Nettikaavakkeessa kysyttiin häiriön laadusta ja ajankohdasta ja oliko paikalla käynyt poliiseja. Jos poliisit ryntäisivät asuntoon kovaäänisen keskustelun ja television katselemisen takia, niin hämmästelisin.

Vastaus tuli pikaisesti. Minun pitäisi tulostaa häiriöilmoitus, viedä se naapuriin, pyytää allekirjoitus ja lähettää tuo allekirjoitettu dokumentti isännöitsijätoimistoon. Tässä vaiheessa päädyin siihen, että turvaudun edelleen korvatulppiin. Jos oikein pahaksi menee pudotan nimettömän kirjeen naapurin postiluukusta.

Nyt vasta hokasin, että viestissä käskettiin pyytää naapurin allekirjoitus. Se ei ehkä tarkoitakaan meluavaa naapuria vaan jotain toista!

Joku vielä väitti, ettei korona-aikana tapahdu mitään mistä kirjoittaa.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Varmasti korona on tehnyt sen, että ollaan enemmän kotona kihertämässä yötä myöden, eikä ravintolaoissa. Korona antaa paljonkin aiheita kirjoittamiselle. Ihmisillä on aikaa seurata ympärillään tapahtuvia asioita, kun kaikki paikat ovat suljettuja. Ajattelinkin ottaa asiakseni katsella ihmisiä ulkoillessani ja kirjoittaa heistä jonkun kuvitteellisen tarinan.
Tuo häiriöilmitus mistä kerroit on selvästi ulkoistettu asukkaalle. Asiasta on tehty niin hankala, ettei kukaan viitsi valittaa, harmi. Ulkoistus, päivän sana.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Nyt siis saattaakin olla, että se allekirjoitus piti pyytää toiselta naapurilta, ehkä siis ymmärsin väärin. Sekin on kyllä ulkoistusta.

Erikoiset Asiantuntijat kirjoitti...

No sitä naapurin allekirjoitusta jäin vähän myös miettimään. Olisi kyllä tosi outoa, jos siltä häirikkönaapurilta tarvittaisiin allekirjoitus häiriöilmoitukseen... :D Pistät vaan uuden ilmon kehiin, jos häiriköinti toistuu.