keskiviikko 27. huhtikuuta 2022

Unikirja

Moni kuuntelee äänikirjoja öisin päästäkseen uneen. 

Heräsin joskus klo 1.30 ja jatkoin Elizabeth Gilbertin romaanin ”Tämä kokonainen maailmani” kuuntelemista. Ennen nukahtamistani Alma, itseoppinut kasvien tutkija oli romanttisessa mielessä kiinnostunut taitavasta orkideamaalarista ja kun heräsin avioliitto oli jo kuralla ja miestä oltiin lähettämässä Tahitille perheen vaniljaviljelyksiä hoitamaan.

Äänikirjoissa on puolensa, vaikka luen mieluiten ihan perinteisiä kirjoja. Kuuntelen äänikirjat yleensä 1.3 kertaisella nopeudella (V sanoo, että norminopeudella äänikirjojen lukijat kuulostavat siltä, että sairastavat vaikea-asteista depressiota).  Kuuntelen mieluiten tietokirjoja, autofiktiota tai esseitä, mutta tällä kertaa siis paksua viihdyttävää historiallista romaania. 

Ismo Leikola (stand up-koomikko) ihmettelee sketsissään, miten joku voi nukahtaa liikkuvassa lentokoneessa tai bussissa, kun hänelle maan pyörivä liikekin on liikaa. Kenties minulla on sama ongelma.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ennen oli tarjolla Egyptiläis-Kaldealaista unikirjaa, postimynnistä. Ei tainnut olla äänikirjana. Kehitys kehittyy tai jotain.

ITC-ukkeli

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kuulostaa jotenkin tutulta.