lauantai 17. huhtikuuta 2021

Nainen pudotteli suustaan perhosia

Vaikka tänään ei ole blogipäivä, on ihan pakko tulla tänne vielä kerran kertomaan, että kirjailija Miki Liukkonen on lutunen televisiosarjassa Miki Liukkonen, sivullinen. Pidän Liukkosen tavasta kohdata haastateltavat. Ohjelmasarja on nähtävissä Areenassa. 

Kerron vielä toisenkin mieltäni painavan asian: Asuntolainani korko laski nollaan prosenttiin. Tuomas Akvinolainen (ja moni muukin) on tulkinnut raamattua niin, ettei rahaa saa lainata korkoa vastaan. Osuuspankki on tullut synnin tuntoon ja on näköjään luopumassa koronkiskonnasta. Todellisuudessa pankit taitavat saada rahaa tällä hetkellä lainaksi negatiivisella korolla.

Miki Liukkosen haastattelema kosmologi Syksy Räsänen laittaa yli puolet yliopistopalkastaan ja kaikki luento- ja kirjoituspalkkionsa erilaisille järjestöille. Räsänen toimii aktiivisesti mm. ilmastoasioissa ja palestinalaisten hyväksi. Räsänen siteeraa japanilaista runoilijaa ja buddhalaista munkkia Yoshida Kenkōa ja minä siteeraan Räsästä: Ihminen, joka tekee roistomaisia tekoja ja esittää roistoa, on roisto ja toisaalta ihminen, joka esittää hyvää ihmistä ja tekee hyviä tekoja, on hyvä ihminen.

Huomasin, että kirjahyllystäni löytyy Miki Liukkosen runokokoelma Valkoisia runoja. Koska haluan esittää hyvää ihmistä, enkä halua rikkoa tekijänoikeuksia, kopioin tähän vain ihan pienen pätkän runosta nimeltään NAINEN:

"Niin kuluivat päivät,/ elämämme,/ ja muuten kaikki olikin aivan tavallisesti,/ mutta oli aivan erityisen ärsyttävää/ kuinka nainen liikaa cembaloa kuunneltuaan/ pudotteli suustaan perhosia."

4 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Minä olen myös sitä mieltä, että ihminen on sitä, mitä hän ulospäin on. Ihan turha sanoa, että oikeasti olen semmoinen ja tämmöinen.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Vaikea kysymys. Ehkä ympäristön kannalta ne teot kuitenkin ratkaisevat.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Niin ja toisaalta me ihmiset olemme paljon monimutkaisempia ja ristiriitaisempia. Teemme ja sanomme sekä hyvää että pahaa.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Olen katsonut muutamia osia Liukkosen haastattelusarjasta. Siinä on virkistävää se, että Liukkonen ei esitä mitään. Hän on hyvin vaatimaton, epävarma ja verkkainen ja antaa haastateltaviensa puhua. Pidän myös sitä, että hänen puheessaan kuuluu oululainen painotus.