torstai 15. huhtikuuta 2021

Eliitin puolella

Ylioppilaskirjoitusten jälkeen opiskelin Tampereen teknillisessä korkeakoulussa sähköpuolella. Tapasin äskettäin sen aikaisen opiskelukaverini. Meistä kummastakaan ei tullut diplomi-insinööriä.

Kävelimme Tammelantorilta Rauhaniemeen ja takaisin, emmekä saaneet kaikkea meitä kohdannutta päivitettyä vaikka yritimme parhaamme. 

Rakkauden tunnustaminen on vaarallista, eikä se ole tapanani, silti haluan julkisesti kertoa, että rakastan ihan pikkuisen Ruben Stilleriä. Kuuntelen hänen puheohjelmaansa areenasta kun kävelen Pyynikillä. Ohjelman herättämät ajatukset sopivat askelteni tahtiin. Stiller toimii vähän kuin naiset, tekee itsestään vaarattoman sanomalla "Minähän en tiedä tästä mitään, mutta" tai "tämä on tyhmä kysymys, mutta".  Hänellä ei ole tapana nolata haastateltaviaan.

Kuuntelin Avoin kysymys -podcastia, jossa Olli Seuri haastattelee toimittajia. Noin yleisesti pidän toimittajien haastattelemista vähän tunkkaisena ajatuksena. Nyt arvaatte, että Seuri haastatteli Stilleriä. Moni sanoo inhoavansa Stilleriä, sillä mies huutaa. Hän kertoi alkuun luulleensa, että mikrofoniin pitää huutaa. Minua huutaminen ei häiritse. Ruben Stiller sanoi, että hän lähettää haastateltavilleen etukäteen käsikirjoituksen, jotta he ovat samalla viivalla haastattelijan kanssa.. Stillerin mielestä nykyaikana sivistyneisyys on radikaalia ja hän sanoi olevansa eliitin puolella kansaa vastaan.  Vaikka nuo ajatukset heitettin vähän läpällä, niin piristäviä ne olivat.

 

4 kommenttia:

Toini kirjoitti...

Minäkin ilmoittaudun Ruben Stillerin ihailijoihin, hänhän on ikuinen "nuori kapinallinen", samoin tykkään Olli Seurista, hän on taas ihan erityyppinen.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Ovat tosiaan hyvin erilaisia ja eri sukupolveakin.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Stiller osaa esittää kritiikinkin aseettomasti ja miellyttävästi, nolaamatta. Hänen huumoriinsa kuuluu aseista riisuva itseironia.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Näin on.