keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Haastattelu

Toimittaja kävi haastattelemassa minua. Koska tämä ihminen oli sympaattinen ja asiaansa erinomaisesti paneutunut, tuli hölötettyä kaikenlaista. Yöllä heräsin miettimään mitä tulikaan sanottua, enkä meinannut saada enää unta.

Puhuimme paljon lääkärin työstä ja miten se on muuttunut. Unohdin kaikki hienot yhteiskunnalliset huomiot, kuten sen, että nykyään potilailla on aiempaa useammin ongelmia lääkkeiden ostamisessa, sillä niihin ei ole varaa. Asiaan vaikuttavat toimeentulon lisäksi uudet kalliit lääkkeet. Sairauksilla ja muilla ikävyyksillä on taipumus kasaantua.

Puhuimme myös siitä, miten paljon kirjoissa on minua itseäni. Ihan taatusti on, vaikka asioita on monin tavoin muuteltu. Aina voi sanoa, että fiktiotahan se on ja blogi taas on autofiktiota. Autofiktio on nyt se kaikkein kuumin juttu. Autofiktiota voisi verrata suosittuun tositelevisioon. Olen miettinyt tätä jo ennen kuin asiasta Hesarissa kirjoitettiin.

Koska toimittaja oli lukenut tätä blogia, hän luetteli täältä kaikenlaista, jota en nyt erityisesti kieltänytkään.

Toimittaja luki seuraavan romaanin käsikirjoituksen ja huomasi virheen, joka täytyy jatkossa korjata. 

Puhuimme pissavaivoistakin, joita seuraavassa kirjassa esiintyy, laitan nyt tähän ihan varmuuden vuoksi, ettei minulla ole virtsankarkailua, mutta mistä sitä tietää koska sellaisia vaivoja ilmaantuu. Face-näkymäni täyttyy jo Tena-mainoksista.

2 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Missä lehdessä tämä juttu ilmestyy? Tiedätkö jo milloin? Kerro, niin etsin kirjastosta käsiini.
Ai, Hesarissa on kirjoitettu blogeista autofiktiona. Minukta on se juttu menneyt ohi. Sitähän ne kyllä on, siis semmoiset joissa on juttua muun ohessa itsestä, kuten sinun ja minun blogit. Taitaa olla niin, että kaikki omasta elämästä kirjoitettu on autofiktiota, paitsi numerotiedot eivätkä nekään välttämättä ole puhdasta faktaa.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Ei Hesarissa kirjoitettu blogeista, mutta verrattiin autofiktion suosiota tositelevisio-ohjelmien suosioon. Laitan siitä jutusta kunhan se tulee (tammikuussa).