sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Tykkää musta

Lehdistä saa lukea, että lapset eivät pääse enää kyykkyyn. Viimeksi kerrottiin, etteivät lapset opi uimaan selkäuintia. Lapsukaiset eivät kykene ojentautumaan suoraksi veden varaan vaan jäävät kökkimään puoliksi istuvaan asentoon. Lonkat eivät ojennu eivätkä olkanivelet liiku riittävästi.

Ja mistä kaikki johtuu? Älypuhelimista ja tietokoneista tietenkin.

Kun aiemmin kuvattiin tulevaisuuden ihmisiä, heillä oli valtava pää ja pikkuiset tikkumaiset raajat. Ehkä ihminen tulee lopulta olemaan istuma-asentoon jäykistynyt, koukkuniskainen ja näppäräsorminen, nopea otus.

Poistin taas kerran facen puhelimeltani, sillä aloin inhota some-minääni ja tykkäysriippuvaisuuttani. Olen jo pitkään pitänyt älypuhelintani öisin poissa ulottuviltani. Asettelen itselleni ruutuaikarajoituksia ja revin kännykän käsistäni.

Aurinko tillottaa tyhjältä taivaalta, joten nyt on siirryttävä ulkotiloihin. Toivotan teille loputtomasti tykkäyksiä ja suojelkoot pyhimykset teitä somevihalta.

2 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Tuo hahmo minkä kuvaat tuo mieleen Taru sormusten herrasta -hahmo Klonkun. Ollaan ehkä myös menossa takaisin apinan muotoon. Hyvästi Victoria's Secret gasellimaiset sorjasäärimallit - ihan konkreettisestikin.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Klonkku sopii siihen hyvin, tosin näyttää pääsevän hyvin kyykkyyn, mutta tuskin suoraksi.