sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Etsin tavaroita

Mietin miksi olen kirjoittanut puhelimeni muistiin "Ei ennee, Ei ennee!" Muistin kyllä keneltä jutun olin kuullut. Asia selvisi kysymällä: A oli käynyt aikoinaan musiikkiluokan kuoron kanssa laulamassa Harjulan sairaalan kroonikko-osastolla ja koko esityksen ajan pieni mummo oli huutanut "Ei ennee, ei ennee!"

On siis aiheellista kirjoittaa hoitotahto, jossa esitetään myös musiikkitoiveet, ettei sitten tahtomattaan altistu epätoivotulle laulannalle. 

Kärsin Alzheimer-pelosta. Hesarissa listattiin 13 kohtaa, joiden perusteella pitäisi epäillä dementiaa. Välillä en muista jotain sanaa ja joudun paniikin valtaan (yksi noista kolmestatoista kohdasta). 

Unohdin uimahansikkaat (käytän niitä vesijuoksussa) uimahallin pesuhuoneeseen ja olisin unohtanut sateenvarjon kaverini autoon, jos hän ei olisi huomannut sitä. Ostin kymmeniä sateenvarjoja vuodessa, kunnes hankin sadetakin, jonka unohtaminen on vaikeampaa. No toisinaan kuljetan myös sateensuojaa mukanani. Ihan varmuuden vuoksi, vaikka sateenvarjot joko unohtuvat tai menevät rikki. Tuuli repii ne vihaiseksi sotkuksi piikkejä ja repeävää kangasta.

Kun joltakin eläköityneeltä tyypiltä kysyttiin "Miten saat aikasi kulumaan eläkkeellä?" hän vastasi "Etsin tavaroita."


Ei kommentteja: