lauantai 2. tammikuuta 2021

Mämmikausi

Ovatko lihakset jumissa? Montako askelta tuli eilen otettua? Menitkö ajoissa nukkumaan?

Oletko aloittanut villapaidan neulomisen,  sata punnerrusta päivässä, italian opiskelun, laihdutuskuurin tai karkkilakon? Tai jokaisen edellä mainituista. Onko sinulla taikinajuuri? Oletko muistanut ruokkia sen, vai itkeekö se nälissään? Montako sivua Päättymätöntä riemua on jo luettu? 

Keskitytkö altruistisiin tekoihin, soittelet v-mäisille sukulaistädeille, leivot naapurin mummolle, viet pitsan loput ja parasta ennen päivämäärällä varustetut kaurahiutaleet köyhille tai ripustat linnuille talipallon? Auttaminen kuulemma lisää oksitosiinin eritystä ja tekee auttajasta onnellisemman.

En aio luvata mitään, korkeintaan lupaan kirjoittaa huonosti.

Näin Runebergin tortun kahvilan vitriinissä. Eikös tämä ole jo epäeettistä? Emme ole vielä selvinneet edes joulutortusta, taatelikakusta ja piparkakkujakin on kaapit pullollaan. 

Kahvilaa pitävä mies sanoi aloittavansa mämmikauden! Tulisiko kevät nopeammin jos söisi mämmiä? 

Eräs tuttu nuori nainen, runoilija, oli liimannut kotinsa seinälle tekstin FUCK 2020 (näin sen Instassa). Nuorena niin voi tehdä, enää en uskalla näyttää keskaria edes sekundavuodelle. 

3 kommenttia:

Leena Laurila kirjoitti...

Runebergin torttu, nam ja maiskis! Ehdoton suosikkini... Hyvää uutta vuotta Heidi! Kiitos blogistasi!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiitos itsellesi!

Erikoiset Asiantuntijat kirjoitti...

Kiitos hauskasta ja vapauttavasta postauksesta. Taikinajuurta minulla ei ole koskaan ollutkaan ja kaikki nuo mainitsemasi touhut olen jo lopettanutkin. :) Parempaa tätä vuotta sinulle ja meille kaikille!