torstai 31. joulukuuta 2020

Yhteenveto

Tänään on yhteenvedon aika. Vuoden päättyminen ei ole dekkarin loppuratkaisu. Hercule Poirot ei kerää asianosaisian samaan huoneeseen ja kerro kuka on murhaaja. Elämässä on vain yksi loppu, eikä 31.12 merkitse yleensä merkittävää käännettä. Saattaa tietysti merkitäkin jos pamauttaa ilotulitteen silmilleen tai rakkaus soittaa ovikelloa.

Olen ollut vuoden verran eläkkeellä, jäin pois lääkärin töistä 63 vuotiaana, enkä ole kertaakaan katunut. Kirjoittaminen on tuonut elämään uutta sisältöä, nukun paremmin ja talouteni on käynyt kehnommaksi. 

Viime vuoden alussa uskoin, että tämän uuden koronaviruksen aiheuttaman tauti muistuttaa vakavuudeltaan influenssaepidemiaa ja tiedotusvälineet vain liioittelevat saadakseen juttuihinsa ylimääräistä dramatiikkaa. Olin väärässä, mutta niin olivat muutkin. Joku kirjailija totesi, että kun on tähän astikin elänyt kuin todistajansuojeluohjelmassa, ei korona ole muuttanut tilannetta. Elämäni on kaventunut, mutta olen selvinnyt tilanteesta oikeastaan hämmästyttävän hyvin.

Kun toinen romaanini Ei saa elvyttää julkaistiin helmikuussa, ei mikään muuttunut, ei edes oma elämäni. Kirja myi tänä vuonna julkaistuista Kariston kaunokirjoista kymmeneksi eniten. Maalaisromantiikka myi parhaiten. 

Kävelin tänä vuonna 3.34 miljoona askelta, luin 93 kaunokirjallista teosta (osa niistä oli essee- ja runokokoelmia), neuloin kaksi villapaitaa ja makasin 600 tuntia sohvalla. 

Hankin tänä vuonna urheilukellon, joka juuri äsken käski minun lähteä liikkeelle, mutta minäpä en lähtenyt. Haista sinä kello paska!


4 kommenttia:

Toini kirjoitti...

Viimeinen lauseesi oli kaikista paras ! vaikka muutkin ovat tosi hyviä ! Kiitos tämänkin vuoden jutuistasi, aina ne tuovat ilon, surun tai haikeuden pintaan ja sehän lienee tarkoitus !

Hyvää Uutta Vuotta !

Toini Kouvolasta

Hannele kirjoitti...

Kiitos jutuistasi, ne virkistävät ja tuovat iloa päiviini

Hyvää uutta vuotta!
Hannele

ketjukolaaja kirjoitti...

Ja 228 tekstiä olet julkaissut blogissasi, mistä kiitokseni!

Minä kävin tällä viikolla jonain päivänä kävelylenkillä. Tänä aamuna käytin kissaa ulkona, kierrettiin tämän talon ympäri.

Hyvää Uutta Vuotta!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiitokset kaikille! Onko niitä tekstejä niin monta? Yritän vähentää. Kiitokset myös Ketjukolaajalle hyvästä blogista. (Ne Saara Turusen näytelmät ovat muuten loistavia. Ne on nähtävä, eivätkä varmaan pääse oikeuksiinsa luettuina. Piti kommentoida jo silloin, kun niistä kirjoitit, mutta jäi kommentoimatta)