lauantai 25. joulukuuta 2021

Vegaaninen maksalaatikko

Vietin jouluaaton poikani ja hänen puolisonsa kodissa tuossa parin sadan metrin etäisyydellä. R:n äiti pitää matkailuyritystä ja tekee ruokaa ammattimaiseen tapaan. R oli saanut äidiltään jouluisia laatikoita, joita sitten nautimme (söimme kyllä muutakin).  Lanttu- ja porkkanalaatikkoa, imellettyä perunalaatikkoa, kurpitsalaatikkoa ja "vegaanista maksalaatikkoa" (!).  Tykkäsin "maksalaatikosta".

Kuuntelimme Bachin jouluoratoriota, Pähkinänsärkijä -balettia ja Abbey Roadia ja lämmittelimme takkatulivideon ääressä. Söimme liikaa. Joimme punaviiniä. Vierin kotiin yhdeksän maissa.  En ottanut kuvia somea varten vaikka kaikki näytti oikein kuvaukselliselta.

Viherkasvini ovat toistaiseksi selvinneet pimeydestä hengissä. Minulla on kasvilamppu, joka näyttää kadulta katsottuna siltä kuin hoitaisin menestyvää hamppuviljelmää. 

Haastattelin ruukkukasvejani tänä aamuna ja he kertoivat jakselevansa kohtalaisesti. Eivät kylläkään pitäneet keinovaloa aidon veroisena. Eräs kasveista valitti, että ruukku puristaa sen juuria. Lupasin vaihtaa uuden ruukun keväämmällä, ensi vuonna tai sitten seuraavana. Kasvi kehotti minua kokeilemaan liian pieniä kenkiä. 

Tämän päivän kyläily peruuntui sairaustapausten vuoksi, mutta huomenna lähden toiseen kyläpaikkaan,


Ei kommentteja: