perjantai 24. joulukuuta 2021

Hyvää koronajoulua!

Hesarissa kerrotaan Kunnaksen perheestä, joka viettää kolmen sukupolven joulua. Heidän piinansa kestää viisi vuorokautta. Onhan niitä kolmen sukupolven jouluversioitakin koettu, mutta vuorokauden mittaisina kevytversioina.

Omalta osaltani tämä jouluaatto on historiallinen. Menen syömään poikani ja hänen puolisonsa luo. Matkaa on onneksi vain parisataa metriä. Voin palata kotiin milloin tahansa. Kotona on joulukukkia, kynttilöitä, jouluvaloja ja siivottu keittiön vetolaatikko (säilytän siinä jauhoja ja muita kuivia elintarvikkeita). 

Lakanat vaihdoin jo eilen. En viitsinyt tehdä Mysi Lahtisen joulupetausta, johon kuulu kaikkien petivaatteiden tuuletus ja tuuletettujen lakanoiden silitys. 2019 menehtynyt Mysi Lahtinen on minulle joulun auktoriteetti. Hän aloitti jouluvalmistelut heti edellisestä joulusta selvittyään.

Moni ystävä on soittanut. Huomenna menen yhden ystävän luo ja ylihuomenna tapaan erään ystäväpariskunnan.  Kaikki kyläreissut suoritetaan tartuntatautilain 58 pykälän 1 momentin mukaisesti. 

Hyvää koronajoulua!

3 kommenttia:

iikkoo kirjoitti...

Rauhallista joulua Sinulle sinne Tampereelle ja kiitokset monista aamujamme piristäneistä kirjoituksistasi!

Vietämme jo toista joulua "vanhusten" kesken, toisen pojan perhe on Tampereella, kaksi tytärtä perheineen Jyväskylässä, yksi tytär ja toinen poika ovat meidän pitäjässämme, mutta vain poika tulee jouluaterialle koska asuu liki huutomatkan päässä.

Kippura kirjoitti...

Rattoisaa joulua toivottelen myös täältä melkein naapurikaupungista.
Toivottavasti ensivuonnakin saadaan seurata sinun ja Kertun kokemuksia,niin hyviä kuin huonompiakin.
Kyllähän se on aivan ihanaa,kun saa jälkipolviansa käymään,mutta onhan se joskus niin ,että kiva kun kävitte!! M
utta, huhhuijaa, helpotus kun normi rauha on talossa.
Kivoja talvipäiviä teille.

sorvatar kirjoitti...

Tuo viisi vuorokautta kuulostaa hurjalta. Ehkä tykkäävät, mutta voi kauhea. Kyllä jäi Mysi Lahtisen petaus täälläkin tekemättä.