torstai 30. joulukuuta 2021

Tämä ei ole maksettu mainos

Lockdown käy kalliiksi, sillä olen sohvalla maatessani ostanut netistä kitkakengät, merinovillaisen urheilukerraston ja ulkoilutakin. Mitä muuta ihminen tarvitsee? Housut. Niitä en ole vielä hankkinut. Käytän vanhoja. 

Kokeilin Icebug-kitkakenkiäni, jotka ovat erinomaiset.  Tämä ei ole maksettu mainos. Ikävä kyllä.

Tunnen itseni melkein oikeaksi kirjailijaksi, sillä minulla on työn alla kaksi käsikirjoitusta. Toinen on se epäonninen hylsyteksti ja toisesta en uskalla kertoa mitään. Hylsytekstille ei ole vieläkään kustannussopimusta (eikä sitä välttämättä tulekaan), mutta pientä positiivista on sen suhteen tapahtunut. 

Tein käsikirjoitustani varten taustatyötä, joka sai minut tuntemaan itseni enemmän kirjailijaksi ja vähemmän valekirjailijaksi. Laitoin sähköpostia Kelan viestintäosastoon, josta vastattiin jo seuraavana aamuna. Sain tiedon, jota tarvitsin. Hyvä Kela! Kela-raukka saa harvoin kiitosta.

Kirjailijaliiton residenssijakso Ateenassa olisi alkanut 17. tammikuuta. Olen päivittäin miettinyt lähdenkö. Kreikassakin koronatilanne on vaikea ja toisin kuin täällä, siellä on maskipakko. Maskia on käytettävä myös ulkona. 

Sain tänä aamuna Finnairilta viestin, että paluulentoni on peruttu ja tilalle tarjottiin hyvin hankalaa yhteyttä, lennon siirtämistä kokonaan uuteen ajankohtaan tai sen perumista. Päädyin perumaan lennon ja residenssijakson. Jollain tavalla olen helpottunut, mutta samalla pettynyt.

Pirkanmaalla rajoituksia jatkettiin tammikuun loppuun, joten ehdin todennäköisesti ostaa ne urheiluhousutkin.

3 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Harmi, että jouduit perumaan sen residenssijakson.

Meillä suunnitellut matkat toteutuvat kunhan mies on toipunut silmäluomen leikkauksestaan, joka lopulta tapahtuu 18.1. ja tietysti koronatilanne huomioon ottaen - aina vaan. Kun ala- ja yläluomi on ommeltu kiinni toisiinsa pari kolme viikkoa, niin pitää olla varovainen kaikkien flunssien kanssa. Silmien vetistely ei varmaan tuntuisi hyvältä, tosin sitten tulisi testatuksi, toimiiko uusi rakennettu kyynelkanava hyvin. Kaikkea sitä osataan tehdä. Meistä saattaa tulla oikeita kyborgeja, jos saa pitkään elää. (Tykkään kertoa sinulle näitä sairausjuttuja ammttisi vuoksi, heh.)

Minä tilasin kitkapohjakensät Pomarfinilta kolmesti ja kaikki palautin. Ekat oli hieman liian pienet, toiset tilasin eri mallia, kun tätä suosikkiani ei ollut, ja kun ne ei olleet tarpeeksi nätit, niin palautin ja huomasin samalla, että sitä ekaa olikin tullut minun kokoani. No, ei kun tilaus taas menemään, ja pettymykseni oli suuri, kun huomasin, että se on isommassa koossa kauhea vene eikä tukenut jalkaa enää mistään kohtaa, jäin ilmeisesti kokojen väliin. Kauheaa puljausta noitten tilausten kanssa. Olen varmaan liian kranttu, tarvitsisin oman suutarin.

Hienoa, että olet taas kirjoittamassa uutta!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa! Jatka vaan sinnikkäästi, että saamme lisää luettavaa/kuunneltavaa!

Olet pariinkin kertaan maininnut ystäväsi, joka tahtoisi olla Prisma-kirjailija. No, hyvässä seurassa silloin olisikin: Hesarissa kerrotaan, että tänään joukkoon on liittynyt mm. kirjailija A. Hitler!
Hänen teosnimikkeensä ei tosin ehtinyt komeilla valikoimassa kauaakaan ennen kuin poistettiin...
Kirjavälitys ei kommentoi kömmähdystä.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiitokset molemmille kannustuksesta! Saa nähdä miten käy.