maanantai 27. joulukuuta 2021

Nro 1-3

Kyläreissu nro 1: Tämä sujui vielä hyvin.

Kyläreissu nro 2: Kyläily peruttiin sairaustapauksen vuoksi. Puin päälleni kolme kerrosta vaatteita ja kävin kävelyllä. 

Kyläreissu nro 3: Piti mennä syömään ystäväpariskunnan luo. R sairastui, joten matka Kangasalle peruuntui. Puin päälleni kolme vaatekerrosta ja lähdin viemään koronatestiä kyläpaikkaan nro 2. Sain myöhemmin viestin, että testin tulos oli negatiivinen.

Teen harvoin nettiostoksia, mutta nyt tilasin merinovillaisen kerraston ja kitkakengät. Satsaan kävelyyn juhlimisen sijaan. Tänään aion mennä kauppaan täydentämään tyhjää koronatestivarastoani.

Olen maannut sohvalla ja lukenut Ilja Leonard Pfeijfferin lähes kuusisataasivuista romaania Grand Hotel Europa ja käteni ovat maitohapoilla. Romaanin mainitaan olevan älykäs ja vetävä romaani vanhasta maailmasta. Minusta on aina epäilyttävää, kun romaania sanotaan älykkääksi. Onko se silloin minulle sopiva? 

Hesarissa kirjan sanotaan olevan sekoitus kömpelöä juonta, autofiktiota ja esseetä. Se esseeosuus on siinä parasta. Olen nyt romaanin puolessa välissä ja onhan se antanut paljon ajateltavaa turismiin ja Eurooppaan liittyen. 

Romaanin naiset ovat kauniita, hyvin pukeutuneita (monesti vaatteiden merkit mainitaan) objekteja, jolleivat ole tyhmiä, tyylittömiä, vanhoja tai lihavia. Nuoret naiset riisuvat vaatteet yltään heti kirjailijan tavatessaan (romaanin päähenkilö on kirjailija ja hänellä on sama nimi kuin romaanin kirjoittajalla). 

Sairastun tylsyyteen.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Arvostelut,kitkakengistä kuulisin mielelläni.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Minäpä kerron kunhan pääsen kokeilemaan niitä.

Anonyymi kirjoitti...

Kun stalkkeroi Iljan kuvia netistä, on vaikea uskoa - anteeksi nyt vaan - että nuoret naiset riisuisivat oitis vaatteensa kirjailijan tavatessaan.

Aika monelle (erityisesti miespuoliselle) kirjailijalle autifiktio tuntuu olevan vain tapa toteuttaa erilaisia seksuaalifantasioitaan. Ennen tämän ah, niin muodikkaan käytännön keksimistä toimija oli aina kirjailijan "alter ego". Bukowskin Henry Chinaski tullee monelle heti etsimättä mieleen, mutta onhan teillä siellä Tampereellakin muuan Harri Salminen alias Hannu Salama...

Anonyymi kirjoitti...

"Sairastun tylsyyteen." - Hyvänen aika, käytä kissaterapiaa. Oksenna olohuoneen matolle, laita kitkakengät tai mieluummin nastakengät jalkaan. Ja sitten, kyykisty, yy kaa koo, hep! Säntää kohti seinää, kaarra tiukasti, suunnista huoneesta toiseen.

Kun matot on seinillä, on olokin jo paljon parempi. Kissaterapia auttaa aina.


ITC-ukkeli

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Oletko kokeillut?

Anonyymi kirjoitti...

Tottakai. Hepuli auttaa aina. Usko Kerttua.

ITC-ukkeli