perjantai 25. helmikuuta 2022

Keräilijä

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Elämä jatkuu silti. On pestävä vessa, käytävä kaupassa ja päivitettävä blogia. Pitää antaa rahallista apua Ukrainalle. Tehkää se! Moni on vaihtanut profiilikuvaan, jossa liehuu Ukrainan lippu. Pidän rahan antamista hyödyllisempänä.

Olen häpeäherkkä ihminen ja häpeäisin tällä hetkellä olla venäläinen. Häpeäsin, vaikka en olisi hyökkäykseen mitenkään osallinen. Häpeäisin, vaikka vastustaisin sotaa. En muuten ymmärrä, mitä tavallinen venäläinen hyötyy tästä. 

Nyt olen nähnyt videokuvaa sotaa vastustavista venäläisistä. Ne kuvat saavat minut liikuttumaan.

Keskustelin E:n kanssa katastrofeihin varautumisesta. Pitäisi etsiä taskulamppu. Laskea vettä pulloihin. Ostaa säilykkeitä, suklaata ja Buranaa. Suklaa säilyy huonosti kaapissani ja varastoa joutuisi täydentämään sen osalta jatkuvasti. Emme oikeasti keskustelleet suklaasta vaan näkkileivästä.

Tapasin eilen N:n ja keskustelimme lääkäristä, joka on sarjavaras. Hän on keskittynyt Artekin huonekaluihin. Lehdessä oli kuva hänen asunnostaan, joka oli niin täynnä Artekin valaisimia, pöytiä ja tuoleja, että siellä liikkuminen oli hankalaa. Putin on alkanut kerätä naapurivaltioita, joka on vähintään yhtä ongelmallinen keräilyn kohde kuin Artekin pöydät. Mitä niillä sitten tehdään, jää arvoitukseksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Artek-nainen ei tainnut varsinaisesti olla mikään intohimoinen keräilijä, koskapa myi vääryydellä hankkimiaan mööpeleitä eteenpäin internetin kauppapaikoilla. Olisiko motiivina ollut mahd. jännityksen lisäksi proosallisesti vain akuutti rahapula? Hänen lääkärinä toimimistaanhan oli (syystä tai toisesta) rajoitettu jo entuudestaan. Nyt kadonnevat sitten viimeisetkin tienestit.

Putinin keräilyvimmaa on maallikon näkökulmasta vaikeampi ymmärtää.