sunnuntai 6. helmikuuta 2022

Valtataistelu

Ahmin Succession-sarjan ensimmäistä kautta (kaikki muut ovat kai sen jo katsoneet). Sarjassa kerrotaan mediamoguli Logan Roysta (loistava Brian Cox) ja hänen perheestään. Juonittelut ja valtataistelut tuovat mieleen Shakespearen näytelmät. Sarja on nähtävissä HBO:lla. 

En ole koskaan edes nähnyt kokaiinia, mutta amerikkalaisten televisiosarjojen perusteella osaisin noin teoriassa ripotella valkoista jauhetta tasaiselle alustalle, kolata pulveria pankkikortilla, vetää huumetta sieraimiini ja viimeiseksi hieroa valkoista jauhetta ikeniini. Successionissa käytetään runsaasti päihteitä, kiroillaan ja puhutaan härskejä.

Jossain elokuvassa Woody Allenille tarjotaan kokaiinia. Kun Allen lähestyy arvokasta ainetta, mies aivastaa niin että päihdyttävä pulveri leviää ilmaan. Minulle kävisi todennäköisesti samoin, älkää siis tarjotko sitä minulle. Otan mieluummin punaviiniä.

Yleensä on vaikea katsoa, kun addikti sortuu uudestaan huumeisiin, mutta Kendal Royn hairahdus ei ahdista. Sarjan henkilöt eivät ole kovin kivoja, eivätkä samaistuttavia ja naisten osa on usein lähinnä miehen somisteena toimiminen. No onhan toki Logan Rayn tytär Shiv (Sarah Snook), neuvonantaja Gerri (J.Smith-Cameron) ja vaimo Marcia (Hiam Abbas), joista ei oikein ota selvää. 

Tämä sarja on tehty suurella rahalla ja se näkyy kaikessa. Myös sarjan henkilöt ovat suunnattoman rikkaita ja heidän seuraamisensa on kuin katsoisi kiehtovia, eksoottisia, mutta hieman epämiellyttäviä eläimiä terraariossa, joka onkin lopulta maisemakonttori Wall Streetillä.


Ei kommentteja: