maanantai 14. helmikuuta 2022

Ystävänpäivää

Kun olen menossa nukkumaan, minun on löysennettävä CPAP-maskin remmejä. Yöllä maski alkaa falskata ja joudun kiristämään niitä. Olen päätynyt siihen, että päivän mittaan pääni turpoaa ja yöllä se taas kutistuu. Tätäkään en tiennyt ennen uniapneadiagnoosia.

Pesen maskin joka päivä tuoksuttomalla nestesaippualla ja kuivatan astiankuivauskaapissa. Maski tuoksuu currylle. 

Kuusikymppinen nainen, jonka pää vuorotellen turpoaa ja kutistuu. Svaippaisitteko vasemmalle vai oikealle?

Olen koukuttunut Successioniin, joka kertoo mediamoguli Logan Roysta ja hänen lähipiiristään. Sarjassa käytetään kovaa kieltä ja pilkataan läheisiä, mutta kukaan ei lähde mihinkään. Kokeilepa samaa kotona tai ystäviesi kanssa, pian löydät itsesi yksin Successionia katsomasta. 

Succession-tyypit saattaisivat sanoa tänään "Happy Fucking Valentine's Day!" Toivotan ihanaa ystävänpäivää tämän blogin vakituisille ystäville, yhden päivän tuttavuuksille ja vihahenkilöille!

5 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Ykkösryhmään eli vakituisiin blogiystäviin kuuluvana toivotan takaisin hyvää ystävänpäivää!

Googlasin tuon sarjan, taitaa mennä vain HBO:lla, harmi. Otin juuri Netflixin takaisin, kun atteelin, että sieltä voisi katsella Oscar-ehdokkuuksia saaneita elokuvia. Vielä en ole ehtinyt katsoa, mitä löytyy. Jos en tule katsoneeksi mitään, niin lopetan taas ja annan maanitella itseäni takaisin "juuri minulle sopivilla elokuvilla ja sarjoilla".

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Sitä samaa sinulle ja kiitokset kommenteista!
Olen suunnitellut olevani hetken HBO:lla ja sitten siirryn ehkä Netflixiin, saa nähdä.

Anonyymi kirjoitti...

Myös hyvää ystävänpäivää!
Minä olen katsellut ER:n varhaisimpia tuotantokausia (on muuten hauskaa nähdä miten vaatteet ja teknologia ovat muuttuneet parissakymmenessä vuodessa) ja olen miettinyt samaa: sielläkin työpaikalla sanotaan työkavereille vaikka minkälaisia solvaukaia ja ilmeillään avoimesti pilkallisesti ja kaikkea tällaista, ja sitten yhteiselo jatkuu kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tosielämässä ainakin meidän työpaikallamme kuvittelisin verisiä loukkaantumisia ja puheyhteyden katkeamista sellaisissa tilanteissa.
Guuglailin vähän enkä ollut tiennytkään että ER:n luoja, bestsellerikirjailija Michael Crichton oli myös lääkäri. Se selittääkin paljon sarjan aitoudentunteesta. Näissä jaksoissa on vielä mukana nuori George Clooney.

Anonyymi kirjoitti...

Käsittääkseni Michael Crichton kylläkin valmistui lääkiksestä eli suoritti lääketieteellisen tutkinnon, mutta lääkäriä hänestä ei silti koskaan tullut, koska hän jätti ammattiin oikeuttavan lisenssin suorittamatta (ja ryhtyi kokopäivätoimiseksi kirjailijaksi).

Ehti silti varmaan saada pakollisilla sairaalaharjoittelujaksoilla ihan tarpeeksi paikallisväriä ja perstuntumaa tv-sarjaa varten. Jo 1970-luvulla toimelias Crichton ohjasi elokuvan "Kooma", joka taas perustui lääkäri-kirjailija (suosittu kombinaatio!) Robin Cookin romaaniin. Robin Cook puolestaan on paitsi kirjailija ja silmäkirurgi, myös sukeltaja, ja ollut hommissa Jacques Cousteaullakin.

Hämmästyttäviä multitalentteja nämä amerikkalaiset.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Multitalentteja on Suomessakin, täällä kaikki on vaan vaatimattomampaa.