maanantai 5. toukokuuta 2014

Vaaleanpunainen Kevin Costner

Kevin Costner on muuttunut vaaleanpunaiseksi tai minä olen vihdoin alkanut nähdä maailman vaaleanpunaisten lasien läpi.

Keskustelin metsästämistä harrastavan miehen kanssa. Metsästäjä ei ollutkaan mikään tavallinen hirvimetsällä kävijä. Leijonasta pitää kuulemma maksaa 7000 euroa, mutta kirahvin saa vaatimattomalla 3000 euron summalla. Miehen kännykkä oli täynnä kuvia, jossa metsästäjä poseerasi ase kädessä kuolleen villieläimen edessä.  Kuvat oli otettu Etelä-Afrikassa ja mies esitteli niitä hyvin ylpeänä.


Metsästäjä istui illallisella vieressäni ja aloitti lauseen "Neekeri...". "Minun kuulteni et käytä tuota sanaa" sanoin. "Minä saan puhua suomea" mies intti vastaan, mutta ei maininnut asiasta enää sinä iltana. Kerroin pojastani, joka luopui pitkistä mustista hiuksistaan "Meni armeijaan ja miehistyi" sanoi metsästäjä voitonriemuisena (poikani on sivari).

Emme todennäköisesti koskaan kävele käsikkäin kohti auringonlaskua.  Tavallaan se mies on ihan normaali, tekee töitä, vie roskapussin, rakastaa vaimoaan ja lapsiaan, katsoo televisiosta uutiset, nukkuu puhtaissa lakanoissa, herää aamulla, juo kupin kahvia ja ajaa töihin. Miksi ihmeessä mies haluaa maksaa 3000 euroa saadakseen tappaa niin sympaattisen ja vaarattoman eläimen kuin kirahvi. Niitä näki safarilla, yhdellä kirahvilla oli pieni kirahvivauva, reilun metrin korkuinen, huterajalkainen ja pitkäkaulainen.

9 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Tutkimattomia ovat miesten mielet... vai miten olikaan.

Minulla telkku punastelee jos scartliitin on jotenkin huonosti, eli johtoja koskettelemalla korjaantuu.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Voisin lyödä vetoa, että se paksulla lompsallaan metsästävä mies kannattaa persuja. Uggh.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Minäkin olen melko varma miehen puoluekannasta vaikkei siitä mitään puhuttukaan.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiitos anonyymi! Tein niin ja nyt sain värit takaisin.

Lasse kirjoitti...

Jotenkin niin hienoa, kun ongelmat ratkeavat bloggaamalla.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Juu. Nyt näen Satuhäät väreissä. Kiitos sinulle avustasi irronneen uuninluukun onelman ratkaisussa. Ja palautan sen lainakirjan, kunhan olen sitä aikani ihaillut.

Nimetön kirjoitti...

Joskus sitä vaan unohtaa, että samanlaisuudestaan huolimatta ihmiset ovat ERILAISIA katsantokannoiltaan, eikä kaikkien kanssa voi todellakaan ajatella kävelevänsä auringonlaskuun.

Karenina Unska kirjoitti...

Elämässä parhautta on myös se, ettei kirahvintappajan kanssa tarvitse kävellä auringonlaskuun. Ikävää, että jouduit edes istumaan viereen.

Eläköön norsut, leijonat, kirahvit ja pitkätukkaiset pojat. Okei, lyhyttukkaiset ja kaljut myös (ellei viimeinen ilmennä ikäviä asenteita).

Nimetön kirjoitti...

Yyyh...

Å