tiistai 27. toukokuuta 2014

Professori

Professori jää eläkkeelle ja veti tänään viimeistä meeting-tilaisuuttaan. Lääkäreille oli lähetetty etukäteen sähköposti, johon oli painettu Nälkämaan laulun sanat (Kuulkaa korpeimme kuiskintaa...). Professori ei tiennyt asiasta mitään. Salillinen lääkäreitä lauloi seisaallaan kainuulaiselle miehelle, joka tietysti itki ja luonnollisesti me itkimme myös. Hetki oli koruton ja hieno, ei mitään läpinöitä ja tyhjiä virallisia korulauseita. Vieläkin tulevat vedet silmiini. Professori lukee kaunokirjallisuutta (ei siis ainoastaan alansa julkaisuja kuten usein on laita), juhlissa hän humaltuu ja tanssittaa naislääkärit. Hieno mies siis.

Kahvipöydässä hoitaja ilmoitti kaipaavansa ihan joskus drinkkiä, mutta kun kotoa ei löydy alkoholia. Lapsilla sitä kylläkin on, ovat käyneet Tallinnassa hakemassa. Ehdotimme, että hän verottaa lasten varastoja ja laittaa vettä tilalle, eivät ne mitään huomaa.

Nyt pitää höpöttää vielä huominen esitys. Ei se kaksinen ole, mutta nythän on kevät, eivätkä laatuvaatimukset ole enää niin korkeita, hiukkaisen pintavikainenkin esitelmä menee, kunhan vaan ehditään kahville.

8 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Tuo tilaisuus alleviivasi sitä, että koskettavat hetket syntyvät aidoista asioista. Ei tarvita korulauseita eikä blingblingiä vaan jotakin sellaista, joka yhdistää ihmiset yhteisen kokemuksen ääreen.

Unknown kirjoitti...

Täydellinen juhla!
Mä kun poistuin teatterista, lykkäsvät työkaverit mulle kouraan lapion, kettinkivarrella. Poikkeile, toivottelivat. Tuli hyvä mieli pitkäks aikaa.

Nimetön kirjoitti...

Tulin just hetki sitten Kainuusta. Paikallisen havainnoinnin perusteella sikäläiselle miehelle varmasti varsin osuva juhla. Ja korpia on.

Åboriginal

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Minulle pitäisi kai laulaa savolaisten laulu. En oikein pidä siitä: "Sen kansa kaikki kärsinyt ja onnehensa tyytynyt..."

Kaisa kirjoitti...

Olisipa ollut kiva olla mukana, osaan kuvitella paikan ja tunnelman.
Sanasta "professori" tulee minulle aina mieleen juuri tuo hieno mies.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Tilaisuus oli hieno ja jäänee meidän kaikkien mieleen.

Nimetön kirjoitti...

Miten savolaisilla voi olla tuollainen laulu? Juuri, ei toi oikein ole passeli ajattelutapa.

Å

Nimetön kirjoitti...

Ööh, tossa piti lukea juuei, eikä mikään juuri...

Å