lauantai 3. toukokuuta 2014

Vaaleanpunainen uutistenlukija

Japanilaisessa ravintolassa  meidät ja englantilainen miesjoukkio oli paseerattu saman kapean baaritiskimäisen pöydän ääreen. Kokkimme Ketschup (saatoimme lukea hänen nimensä nimikyltistä) paistoi ruoat nenämme edessä. Show sisälsi paistolevylle sivellyn öljyn polttamisen ja näyttävät tulenlieskat, jotka saivat meidät perääntymään pöydän äärestä. Yleisen hämmennyksen aikana Ketschup pisti päähänsä sotkuisen valkoisen peruukin. Meitä nauratti valkotukkainen Ketschup. Ketschup paistoi perunoita ja viskasi niitä tarkoillla heitoilla asiakkaiden avonaisiin suihin. Mies ruikkasi päälleni valeketsuppia. Porukkamme moninkertainen Japanin kävijä ei ollut koskaan nähnyt perunaa tarjottavan japanilaisessa ruokapöydässä.

Beatles näkyy ja kuuluu Liverpoolissa, onhan kaupungin lentoasemankin nimi John Lennon airport. Matkamuistoksi on mahdollista hankkia kaikenlaista Beatles-krääsää. Ainoa turistillinen aktiviteettimme oli Beatles-aiheinen kiertoajelu Magical Mystery Tour. Kiertoajelun vetäjä puhui paljon ja nopeasti. Jotain me siitä ymmärsimmekin.  Kävimme katsomassa Ringon ja Paulin koteja ja monenlaista muuta yhtyeeseen liittyvää. Aikalailla karun kaupungin laitamilta löytyi kauniita puistoja ja sieviä asuinalueita, mutta myös taloja, joiden ikkunat oli peitetty rumalla harmaalla pellillä. Minulle ei selvinnyt odottivatko pytingit purkamista. Opas kommentoi talojen ikkunoita ironisesti ilmaisulla Laura Ashley style. Kierroksella soitettiin Beatlesien musiikkia. Mies esitteli ylpeänä kännykkäkuvaa, jossa hän poseerasi Paul Macgarthyn kanssa.

Minut on kutsuttu FB:n kautta juhliin, joissa ei ole isäntää (jonka tunnen kovin pinnallisesti ja nykyistä vaimoa en tunne lainkaan) lukuunottamatta ainuttakaan tuttua. Ilmoittauduin tilaisuuteen, joka järjestetään miehen kotona. Nyt minua stressaa. Minua vaivaa myös poikani entisen avovaimon uusi parisuhde, joka näyttävästi samaisessa FB:ssa esiteltiin.  Asiahan ei vähäisessäkään määrin kuulu minulle.

Televisioni kuva on muuttunut pinkiksi. Yritin säädellä väritystä siinä onnistumatta. Uutistenlukijan vaaleanpunainen naama on jokseenkin pelottava.


Ei kommentteja: