lauantai 17. toukokuuta 2014

Yöelämää

Kävin yökerhossa riekkumassa. Hotellin aulasta laskeutuivat huomaamattomat portaat tuohon pimeään, tunkkaiseen ja synkkään tilaan. Yökerhon seinät oli maalattu jollain hyvin tummalla maalilla ja lattiat oli päällystetty mustalla muovimatolla. Tilan keskelle oli rakennettu vaatimaton baaritiski ja huoneen laidoilla seisoi matalia sohvia ja pöytiä. Yökerhossa oli tietysti tanssilattia, ikkunoita ei ollut, sillä ravitsemustila sijaitsi kellarissa. Kovin tarkkaa mielikuvaa minulle ei siellä soitetusta musiikista jäänyt. Musiikin volyymi oli säädetty sen verran kovalle, että piti huutaa toisen korvaan jos halusi kommunikoida. Minä halusin tanssia.  Tanssimme suurella joukolla ja koin ilmentäväni kaiuttimista leviävää jumputusta koko kehollani ja olin kaunis ja vahva. Tanssin hitaita nojaten tutun miehen mustaan nahkatakkiin. Mitään harkitsematonta ei tullut tehtyä. Oli oikein hauskaa, mutta kun käy nukkumaan kahdelta, ei ole ihan helppoa nousta hallituksen kokoukseen, joka alkaa jo puoli kahdeksalta.

Ehkä yökerhoja rakennetaan, jotta saadaan hyötykäyttöön hotellien ikkunattomat tilat. Yökerhot ovat äärimmäisen epäviihtyisiä ja teennäisiä paikkoja. Eivät kai ne enää niin kovin suosittuja olekaan, nyt pitää olla elävää musiikkia ja suomipopbaari, jossa voi nousta pöydälle tanssimaan ja olutta läikyttämään.

Pohdimme V:n kanssa, miksi yhdistyksemme kokoukset ovat käyneet niin raskaiksi. V keksi syyn: aiemmin tuli pinnattua aina joltain luennolta ja haahuiltua kaupungilla, nyt kun on raskas vastuu kokouksista, ei oikein kehtaa laistaa ohjelmasta (minä olen yhdistyksen puheenjohtaja ja V on ylikoulutettu assistenttini). Jokaiseen taukoon on mahdutettu pientä kokousta ja tapaamista.

Jatkoin vielä yhdistyksen kokouksesta terveystaloustieteen koulutukseen. Kuulostaa kuivalta, mutta olikin yllättäen hämmästyttävän mielenkiintoista. Nyt yritän asettua kotiini. Ostin eurooppalaiselta ruokatorilta patongin, jonka sain ilman käsirysyä. Jossain vaiheessa tamperelaiset nujakoivat tuota pitkulaista vehnäleipää saadakseen. Laitan kaikki koneet pyörimään ja alan perehtyä sanomalehtien sisältöön.

Ei kommentteja: