Joogassa hoidimme sydäntä, selkäytimen virtauksia ja kateenkorvaa. Piti oikein miettiä mitä kateenkorva tekee. Muistaakseni kateenkorva liittyy jotenkin lymfosyyttisolujen tuotantoon. Nyt virkeät tuoreet lymfosyyttini etsivät jotain tekemistä elimistössäni.
Meditoimme hengittämällä ensin vasemman sierainen läpi. Jotta tämä toispuolihengitys onnistuisi piti peukalolla sulkea oikea sierain. Tämän jälkeen luonnollisesti tehtiin samoin toiselle sieraimelle. Seuraava askel oli sisäänhengitys toisen ja uloshengitys toisen sieraimen kautta. Vasen sieraimeni oli tukkoinen, joten jonkinlainen alkukantainen tukehtumispaniikki huononsi meditaation rauhoittavaa vaikutusta. Demonstroin myöhemmin meditaatiota työkaverille (käväisin töissä lukemassa sähköpostia ja jotain muuta pientä), jolloin vasemmasta sieraimestani roiskui muutama kirkas räkäpisara.
Miksi yleensä käyn kundaliinijoogassa? Se lisää rankani liikkuvuutta ja tarjoaa aineistoa, josta kirjoittaa. Jooga muistuttaa siinä mielessä useita uskontoja, ettei sitä ole mitenkään päivitetty nykypäivään. Pidetään totena uskomuksia, jotka tiede on aikapäiviä sitten kumonnut.
Kun aloitin räkäpisaroista voin edetä pissa-asioihin. Minulla on tapana aina käydä varmuuden vuoksi vessassa ennen elokuvaa, konserttia, lento-, bussi- tai junamatkaa. Pidätyskykyni on sinänsä ihan kunnossa. Pelkään, että lentokone tippuu kun olen koneen vessassa. Kolhiudun kopin seiniin, koska en ole turvallisesti vyötettynä istuimeen. En käytännössä koskaan käy junien tai bussien vessoissa, koska ne ovat pahanhajuisia ja sotkuisia. Pidättelen vaikka viisi tuntia jos tarve vaatii. Tampereen rautatieasemalle saavuttuani olen monesti rynnännyt Stockmannin raikkaisiin toilettitiloihin.
Lopetan tähän tämän eritteistä kirjoittamisen. Jo oli aikakin, te ajattelette. Miksi se häpäisee itsensä te pohditte. Minä mietin samaa.
Yllä Film Noir Kerttu.
3 kommenttia:
En tiennyt! Luulin muuksi...epäilin, mutta luulin muuksi!
Eikös se ollut hyvä, että ne muutamat pisarat lähtivät liikkeelle eivätkä jääneet muhimaan ja aiheuttamaan poskiontelotulehdusta?
Entisellä työkaverillani oli taipumus poskiontelotulehduksiin ja vuosia sitten tulin ohimennen sanoneeksi hänelle, että kai hän tietää, että sieraimet kannattaa niistää vuorotellen eikä yhtä aikaa.
Ei hän vaan ollut sellaista koskaan kuullutkaan. (En minäkään muista että missä ja milloin kuulin, mutta en ainakaan lääkäriltä.)
Sen tiedon jälkeen hänellä ei ole ollut yhden yhtä poskiontelotulehdusta. Sattumaa vai ei? Veikkaan jälkimmäistä.
Pelkään loukkaavani jotakuta kun kirjoitan kundaliinijoogasta, sillä se on monelle sitä harjoittavalle tärkeä asia. Tarkoitukseni ei ole kuitenkaan loukata. Havainnoin sitä koululääketieteen näkökulmasta. Se on erinomaisen terveellistä ja tekee ihmisille hyvää, mutta eri syistä kuin siellä sanotaan. Harmittaa, ettei voi täysillä mennä mukaan.
Lähetä kommentti