tiistai 28. lokakuuta 2014

Englantilainen sade

Joogan jälkeen yogi-teetä siemaillessani valitsin enkelikorttipakasta satunnaisen kortin. Kortissa luki wisdom. Selityksissä puhuttiin oman totuuden löytämisestä. Kotimatkalla väistin ennakoimattomasti liikkuvaa jalankulkijaa tien pientareelle ja kaaduin. Luut eivät menneet poikki.

Tänään saamme nauttia englantilaisesta sateesta. Vesi laskeutuu ohuena kostuttavana suihkeena kasvoille. Se ei ole kovin kylmää. Skotlannissa tällaisella säällä pitää istua takan edessä ja ottaa pieni viskipaukku. Englannin kuningatar nauttisi giniä.  Brittein saarilla on onneksi usein tällainen ohut sade. Suomalainen sade on raaempi. Hongkongissa vesi lorisi päälle kuin äärimmilleen viritetystä suihkusta. Säiliö tyhjeni nopeasti, sillä sade ei koskaan kestänyt kauan. Vesi oli kädenlämpöistä. Sateen jälkeen jatkui kuuma ja kostea sää. Silloin teki mieli juoda kylmää olutta. Suomessa sade kestää vähintään kaksi viikkoa ja se kylmentää kaiken kesälläkin.

Isäni kirjasi poikasena joka päivä sään mustaan vahakantiseen vihkoon. ”Puolipilvistä, heikko tuuli. Tehtiin heinää Ukonsuolla.”.

6 kommenttia:

ketjukolaaja kirjoitti...

Hieno kirjoitus! Olet saanut uitettua siihen tunnelman syrjään siirtymisestä ja sen ei aina niin miellyttävistä seuraamuksista. Työssä ollessasi et ehkä olisi kirjoittanut viskistä, ginistä, oluesta tai isän kaukaisista säähavainnoista? Olisit ehkä kirjoittanut englantilaisesta potilaasta ennemmin kuin englantilaisesta sateentihuutuksesta? Anteeksi tämä raaka kyökkisykolookija.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kyökkipsykologia osuu usein ihan kohdalleen.

bert kirjoitti...

Minusta on kyllä suorastaan runollista, että tuollaisesta pojasta kasvaa säätieteilijä.

Anonyymi kirjoitti...

Kupla idiotismia vastaan - - -

Hoo Moilanen kirjoitti...

Olet kai löytänyt netistä Enkelin viesti -sivuston? Sieltä voi klikkailla virtuaaliviestejä ja tutkiskella niiden kautta sisäistä maailmaansa! ;)

Olet kai jo tehnyt Kertulle ympyrän, jonka sisälle Hänen Korkeutensa voi mennä?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Tein Kertulle ympyrän mittanauhasta ja hänen korkeutensa meni siihen.