sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Hiivaostoksilla

Kävin eilen ostoksilla vieraassa ruokakaupassa. Etsin raejuustoa, joka on monessa liikkeessä sijoitettu jonnekin rahkapurkkien viereen. Nyt raejuusto löytyi juustohyllystä, joka on tietysti ihan loogista. Hiiva löytyy usein samasta kylmäkaapissa kuin maito. Tässä liikkeessä se oli yhteisessä lokaatiossa kananmunien kanssa. Hiivapaketti on niin pieni, sievä ja hillitty, että en löytänyt sitä omin avuin. Oli pakko kysyä neuvoa jauhohyllyä täydentävän naisen kiireiseltä selältä.

Tuorehiivapaketti ei ole muuttunut juurikaan sitten lapsuuden, jolloin minulla oli jostain syystä himo maistella hiivaa. Paketissa on edelleen 50 grammaa kohotusainetta, tuote on harmaa, suorakulmainen ja kääritty vaatimattomasti sinivalkoiseen vahapintaiseen paperiin.

Kierrettyäni aikani hyllylabyrinttia sain ostettua mitä tarvitsin: hiivaa, raejuustoa, mozzarellaa ja kissanruokaa. Tumma suklaa oli impulssiostos. Suklaata ei tarvinnut etsiä, sillä siihen ei voinut olla törmäämättä. Karkkihylly on aina lähinnä kassaa. Suklaata oli lisäksi kasattu suuriksi houkutteleviksi keoiksi poistumisreitin varteen.


8 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tuorehiiva, se on valmistettu täällä Lahessa. Ainoo tuorehiivan valmistaja suomessa. :)

Kaisa kirjoitti...

Voi miten hiivapaketti onkaan hieno - siihen eivät ole kaupalliset päivittäjät iskeneet. Miten lie mäntysuopapakkauksen laita?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Hiivapaketti on yksinkertainen ja tyylikäs. Nykyään moni ostaa kuivahiivaa, pizzataikinaohjeessa käskettiin laittaa nimenomaan tuorehiivaa. Ostaako kukaan enää muuta kuin nestemäistä mäntysuopaa?

Kaisa kirjoitti...

Mietin juuri etten muista olenko missään kaupan hyllyillä nähnyt. Pullo on myös aika retro.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kananmunakotelot ovat hienoja (harmaat pahviset). Jossain ohjelmassa japanilaisturistit ihailivat niitä kovin.

Unknown kirjoitti...

Kyllä mäntysuopaa saa vielä palana ainakin täällä Akaassa. Ihan on sama pakkaus kuin vuosikymmenet sittenkin. Hauskaa olisi, jos kananmunia tai kuivahiivaa löytyisi kassan vierestä tyrkkykasoina. Nuo tuotteet meinaa aina unohtua kaupassa käydessä.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Hienoa, että palamäntysuopaa on saatavana. Osaakohan kukaan muu kuin suomalainen nauttia mäntysuovan tuoksusta.

Anonyymi kirjoitti...

...onneksi löytyy nuo kovat pakkaukset...
-absurdi ei mikään