maanantai 26. syyskuuta 2016

Mukavaa loppuviikkoa

Seuraaviksi lukupiirikirjoiksemme  V on valinnut näytelmät "Romeo ja Julia" sekä "Hamlet". Lukupiirimme tarkoituksena on myös katsoa Finnkinossa teatteritaltiointi, jossa Benedict Cumberbatch esittää Hamletin nimiroolin. Näytelmät on kirjoitettu puhuttavaksi, joten luen tekstiä  ääneen. Olen välillä Montague, välillä Tybalt ja Mercurio. Molemmista näytelmistä on lukuisia suomennoksia, nämä ovat Marja-Leena Mikkolan.

Varasin eilen paikan valmismatkalle. Seikkailija ostaisi lennot ja varaisi hotellit netistä. Vain eläkeläiset tai kielirajoitteiset toimivat kuten minä. En vaan jaksa.

Aikomuksenani on matkustaa Intiaan. En ole koskaan käynyt maassa. Olen saanut kommentteja kuten "Siellä on likaista ja kamalasti ihmisiä" tai "Intiassa raiskataan naisia" (naisia raiskataan kaikkialla). Matkanjärjestäjän nimi on eksoottinen: Mandala travel.

Olen matkustanut melko paljon, mutta Intiassa en ole käynyt, en kyllä monessa muussakaan paikassa. Etelä-Amerikka on tuntematon samoin Japani, muutamia mainitakseni.

Kirjoitin eilen sähköpostia ystävälleni, enkä keksinyt oikein mitään kirjoitettavaa. Tällaisella elämällä ei pidetä blogia tai kirjoiteta sähköpostia vaan on hankittava jännittävämpi elämä tai ryhdyttävä antamaan syvällisiä elämänohjeita. Heitettävä reppu selkään ja matkustettava Intiaan ilman selvää suunnitelmaa.

Lähden tänä iltana pohjoiseen yöjunalla. Yöjuna kuulostaa romanttiselta, tosiasiassa kääntyilen yön liikkuvassa sängyssäni ja herään jokaisen aseman kohdalla. Nyt on tehtävä ensi viikon esitelmää, ettei sitä tarvitse enää loppulomalla murehtia. Pysyn muutaman päivän poissa vaivoistanne. Mukavaa loppuviikkoa.

Ei kommentteja: