perjantai 8. marraskuuta 2019

Kissan oksennus ja muuta mukavaa

Elämä koostuu toistoista. Meitä on kolme siskosta ja jokaikinen isän- ja äitienpäivä (syntymäpäivä ja joulu) otamme yhteyttä keskimmäiseen siskoon, jotta hän hankkisi yhteislahjan. Nykyinen tekniikka helpottaa toimintaa, sillä meillä siskoksilla on yhteinen WhatsApp-ryhmä. Siskon mies olikin jo tänään sanonut, että kohta ne laittavat viestiä. No laitettiinhan me. Mies varmaan siunaa, että on naimisissa lahjanostajasiskon eikä jomman kumman lusmusiskon kanssa.

Syntymäpäivinä isä laulaa meille puhelimessa vanhan miehen äänellään "Paljon onnea vaan." Se tuntuu kivalta. Isä ei häpeä vaan laulaa reippaasti. Minä olen niin täynnä häpeää, ettei moinen onnistuisi.

Mietin eilen fb-ryhmiä joihin kuulun ja mistä ryhmästä oikeasti pidän. Se ei ole "Lääkärit kierrättää" (ryhmässä myydään vanhoja vaatteita, kenkiä ja huonekaluja ylihintaan), ei "Lääkärit ja kirjallisuus", "Kirjallisuuden ystävät" tai "Rennommat kirjallisuuden ystävät" eikä myöskään "Rennot feministit" vaan "Suomen ragdoll-kissat". Kissakuvia ja -videoita on kiva katsoa, eikä ryhmässä suuremmin riidellä, joten ei ole tarvetta ryhmään "Rennommat Suomen ragdoll-kissat."

Tänään silti mietin, että miksi olen hulluuksissani kissan vastuksekseni hankkinut. Kerttu alkoi raapia makuuhuoneen ovea klo 5 ja raapimisen ohessa se huusi oven läpi minulle kovin vaativaan sävyyn. Kun lopulta nousin ylös se pudotti öljypullon, jonka korkki aukesi ja nestemäinen rasva levisi keittiön lattialle. Viimeistelin aamun ihan itse astumalla kissan oksennukseen. 

4 kommenttia:

Leena Laurila kirjoitti...

Ovea ei ilmeisesti voi jättää valmiiksi auki illalla vai? Taitaa olla sitten levotonta koko yön? Ei ole oikein kissoista kokemusta, mutta ovat kai öisin erityisen touhukkaita..

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Ei voi, sillä silloin Kerttu hyppii sängyssä.

Nimetön kirjoitti...

Hanki Kertulle kissakaveri, saa seurankipeytensä tyydytettyä kaverin kanssa. Tai anna Kertun tulla nukkumaan kanssasi makuuhuoneeseen,kissat rakastavat nukkua läjässä (uni maistuu ihanimmin läheisen vieressä).

Heidi Mäkinen kirjoitti...

En aio enää hankkia kotieläintä, sillä vaikka onhan eläimet kivoja, on siinä monta hankaluutta. Kun pidin ovea auki, Kerttu hyppi keskellä yötä ylitseni, enkä saanut nukutuksi sitäkään vähää.