tiistai 17. joulukuuta 2019

Tukholma

Lähden ystävän kanssa käväisemään Tukholmassa. En pidä laivaristeilyistä, mutta lähden silti. Eräs tuttavani rakastaa ruotsinlaivoja, katkarapuleipiä, väsähtäneitä yökerhoesityksiä ja jopa laivalla kaikuvia kuulutuksia.

Pakkasin mukaan romaanin, neuletyön ja tuon tuttavani ruotsinlaivainnostuksen. Ala carte ravintolaan on varattu pöytä. Alennusliput Fotografiskaan ostettu, muu on vielä auki. Onhan se kiva vaihtaa pimeä Tampere hämärään ja kuraiseen Tukholmaan edes muutamaksi tunniksi. 

Eipä tässä muuta. Ilmoitin vaan, ettei kukaan ihmettele ja miksi ihmettelisi, sillä luultavammin kukaan ei edes huomaa poissaoloani. Palaan pian.

P.S. Nyt kuuluu ilmoittaa mitä töitä on vuosien mittaan tullut tehtyä. Yhden kesän ajan toimin kioskimyyjänä, myöhemmin olen tehnyt töitä siivoojana eräässä laboratoriossa ja hotellissa, yrittänyt tehdä toimistohommia, kesän verran tein sairaanhoitajan töitä silloisessa B-mielisairaalassa ja sen jälkeen olenkin työskennellyt lääkärinä erilaisissa tehtävissä. Tällä hetkellä leikin kirjailijaa. 

2 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Suomessa siis kioskimyyjästäkin voi tulla kirjailija. Viittaan siis Viron sisäministerin Mart Helmen pilkkaan Sanna Marinin opiskeluajan töistä.

Minäkin olen ollut kioskissa (grillikioskissa) ja hotellisiivoojana. Yhden kesän olin puutarhatöissä Hietaniemen hautausmaalla, mikä sopi hyvin silloiseen masentuneeseen mielentilaani. Kesä oli kaunis ja lämmin.

Mukavaa Tukholman lomaa!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kioskimyyjästä voi tulla kioskikirjailija!