keskiviikko 23. joulukuuta 2020

Autopilotilla


 Tässä kuva neulomastani villapaidasta. Mallin nimi on Riddari (Ritari) Islantilaisia neuleita -kirjasta, lankana Léttlopi. Olen muuttanut mallia jättämällä helman ja hihojen kuviot pois ja laajentamalla kaula-aukkoa. Näitä neulovat nyt kaikki, joten suosituimpia värejä ei välttämättä edes saa. Seuraava villapaita on jo tekeillä. Tästäkin voi tulla riippuvaiseksi. 


Nyt on julkaistu Covid-19 virusta vastaan annettavan rokotteen rokotusjärjestys. Kuulun  ryhmään, joka saa rokotteen viimeisenä. Olisin halunnut rokotepiikin ensimmäisenä.

Olen vihaseurannut Instassa erästä nuorehkoa naista (enemmänkin olen seurannut A:ta kuin eksoottista perhosta). A on sitä mieltä, ettei miehen kanssa pidä mennä treffeille, jos tämä tarjoaa sumpit kahvilassa, eikä viiden ruokalajin illallista viineineen Michelin -ravintolassa. Saa syyttää itseään, kun kumppani osoittautuu myöhemmin sekundaksi. 
 
A:n oma mies vei hänet kymmenen kertaa syömään fine dining -ravintolaan ennen kuin edes suuteli. A rakastaa kalliita vaatteita ja käsilaukkuja. Hän muutti hiljattain tasomiehensä kanssa Lontooseen, Mayfairiin, jota hän ylisti Instassa. A käyskenteli kaduilla ihailemassa Pradan, Fendin, Chanelin, Diorin, Armanin ja Guccin näyteikkunoita ja kävi niissä myös ostoksilla. Tapasi ja halaili uusia ystäviään. Söi hienoissa ravintoloissa, eikä käyttänyt maskia, ei ainakaan Instan julkaisuissa. Voi sitä moraalisen närkästyksen määrää, jonka sisältäni löysin. Nyt naisesta ei ole kuulunut pitkään aikaan mitään, vaikka hän aiemmin päivitti tiliään päivittäin. Tunteeni vaihtelevat vahingonilosta huolestuneisuuteen (tunneskaala painottuu ensin mainittuun). Kerrottakoon, että naisella on myös oma ura, joka liittynee markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan.

Kun englantilaiset pubit olivat auki (ovat ehkä edelleen), tuotiin näin korona-aikana jokaisen asiakkaan eteen pieni "ruoka-annos", joka piti lojua pöydällä niin kauan kuin asiakas pubissa viihtyi, jonka jälkeen ruoka heitettiin roskikseen. Tämänkin kuulin A:lta.

Moni on huomannut blogitekstieni loppuun ilmaantuvan uuden sälän. En tiedä mistä on kyse. Teksti tuppautuu sinne, jos ja kun korjaan räpellyksiäni julkaisun jälkeen. Pitänee luopua tavasta, joka johtuu siitä, että kirjoitan nämä autopilotilla ja huomaan virheet vasta liian myöhään.
What do you want to do ?
New mail

4 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Upea, hienot maanläheiset värit!

No, nyt sulla oli vain yksi säläloota. Itse kirjoitan suoraan blogiin Uusi teksti -kohtaan ja tallennan kesken olevan tekstin luonnokseksi, jota sitten muokkailen. Käyn myös jälkeenpäin korjailemassa kömpelöitä lauseita, kirjoitusvirheitä yms. Olen niin hölmö, etten tajua mitä autopilotti tarkoittaa.

Inna Vaara kirjoitti...

Minuakin alkoi kiinnostaa, josko minäkin kokeilisin kutoa tuollaisen villapaidan. Tosi kaunis ja sen oloinen että voisi minultakin - sukankutojalta - onnistua. Kiitos myös neulekirjavinkistä.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Marjatta: Tarkoitin autopilotilla sitä, että kirjoitan sen suuremmin suunnittelematta, ihan mitä mieleen siinä kirjoittaessa juolahtaa. Vähän kuin automaattiohjauksella. Minäkin käytän tuota Uusi blogi -kohtaa ja luonnosta, mutta siitä huolimatta löydän myöhemmin vielä korjattavaa.

Inna: Varmasti onnistut. Tuon Riddarin ohje on kuulemma netissä saatavissa ilmaiseksi englannin kielellä.

Leena Laurila kirjoitti...

No tuon islantilaisen villapaidan kutomis -riippuvuuden haluaisin kyllä itsellenikin :) Onpa hieno paita ja nätit värit.