perjantai 20. elokuuta 2021

Pikavisiitti

Dead line on ihmeellinen kannuste. Vaikka se olisi suttuinen merkintä kalenterissa. Hanki dead line, keksi vaikka itse. Ainakin kirjoittamisessa se toimii. Taidan merkitä imuroinnin dead linen huomiselle.

Tavaratalo ja nettikauppa Kärkkäisen johtaja on kehottanut työntekijöitään jättämään koronarokotteen ottamatta. Mies on valistanut työntekijöitä rokotteen "vaarallisuudesta" ja käyttänyt viitteenä MV-julkaisua. Pitäisikö koulussa opettaa, miten lääketieteellisiä artikkeleita luetaan ja mitä on vertaisarviointi ja impact factor? Harmittaa se Kärkkäiseltä ostettu painopeitto. 

Lähden Helsinkiin pikavisiitille (käyttääkö kukaan alle 60 vuotias sanaa visiitti, nyt vasta tajusin, että se on lähellä englannin verbiä visit). Tarkoitus on käydä Repin-näyttelyssä. Liput on, joten ei tarvitse jonottaa.

4 kommenttia:

Erikoiset Asiantuntijat kirjoitti...

Kärkkäinen on sinällään hyvä kauppa, kun siellä on melkein kaikkea. Mutta tämä(kin) johtajan ulostulo pilaa sen mainetta. Miten voi olla tuollaiseen pöllöilyyn varaa? Hyvä kun muistutit Repin-näyttelystä, sen deadline on ensi viikolla. Minulla olisi korkkaamaton museo-kortti, mutta joudun varmaan silti jonottamaan. Se siinä vähän tökkii. Mutta ajanvarausliput taisivat mennä kaupaksi hetkessä. Mukavaa viikonloppua!

Ilona kirjoitti...

Jonottaen ei enää Ateneumiin pääse, vain lipulla, jos sellaisen onnistuu hankkimaan. Olin Ateneumissa viime viikolla. Hieno näyttelyhän se oli. Porukkaa oli vaan paljon, mistään kahden metrin turvaväleistä ei ollut tietoakaan. Vähän hirvitti vaikka kaksi rokotusta on alla, ja ffp2-maski oli kasvoilla.

Anonyymi kirjoitti...

visito (lat.), vierailla

> visitera (ruots.), vierailla
> en visit, vierailu

Voi tosin olla, ettei kukaan alle 60-vuotias ruotsia puhuvakaan enää tunnista tätä (vrt. besöka). Emmehän me suomenkielisetkään enää "käy vieraisilla" - "vieraissa" kyllä sitäkin enemmän.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Eipä tuo visiitti kuulu minunkaan arkisanastooni.