torstai 20. toukokuuta 2021

Kunniallinen sivusuhde

Aloitin juuri Henrik Tikkasen omaelämänkerrallisen kirjan Mariankatu 26, olin sitä ennen lukenut kaksi osoitesarjan edellistä osaa: Majavatie 11 ja Kulosaarentie 8. Nyt jännitän miten Henrikin ja Märtan käy. Toki tiedän mitä tapahtuu, mutta silti jännitys säilyy.

Majavatien lopussa Henrik rakastuu Märtaan ja aloittaa tämän kanssa kiihkeän suhteen. Märta menee tahollaan naimisiin (Henrik on jo naimisissa). Majavatie loppuu näin "Kolmen kauhistuttavan  viikon jälkeen kohtasimme uudelleen, ja kaikki jatkui niin kuin ennenkin, mutta kunniallisemmin, nyt olimme kumpikin naimisissa."

Olen lukenut osoitesarjan joskus hyvin nuorena, mutta en muistanut miten sarkastinen kirjoittaja Henrik Tikkanen oli. Osoitesarjan kirjat löytyivät Metso-kirjaston varastosta.

Olen kateellinen ihminen. Olen huomannut olevani kateellinen niille, jotka saavat apurahoja. En ole kertaakaan anonut apurahaa. Käsittääkseni sellaisen rahan saaminen on melkein rinnastettavissa lottovoittoon, mutta vielä vaikeammaksi se käy, jos apurahoja ei edes hae.

Ei kommentteja: