lauantai 29. toukokuuta 2021

Suuri patjataistelu

Olen nukkunut kookkaalla Futon-patjalla, jota pitäisi säännöllisesti rullata. Voimani eivät ole riittäneet patjan oikeaoppiseen hoitoon. Niinpä ostin sopivan kokoisen jämäkän vaahtomuovipatjan tuohon samaan sänkyyn. Futon-patjan siirtäminen sängystä oli kuin Daavidin ja Goljatin taistelu. Vaikka patja ei ollut ihan kuuden kyynärän ja vaaksan mittainen, niin helvetillinen lihaskimppu se oli. Voitin taistelun ja Futon-patja makaa sänkyni vieressä voimansa menettäneenä.

Ostin nuukuuksissani vaahtomuovipatjan, joka kyllä asettui sänkyyn hyvin. Patja on päällystetty vaaleanruskealla ruutukankaalta, joka näyttää siltä, kuin olisi peräisin 70-luvun Neuvostoliitosta. Patjan nimi Romantic sai minut nauramaan ääneen. Yhden yön kärvistelin kivikovalla alustalla. Eilen ostin Memory -materiaalista (muovista) tehdyn sijauspatan (sijauspatjan ostaminen tuli yhtä kalliiksi kuin patjan hankkiminen) ja patjan päällisen ja nyt nukkumiskokemus oli lähes täydellinen.  Nukkuminen ei ole enää patjasta kiinni.

Pirkkalaiskirjailijoiden tilaan tulee remontti ja olin eilen mukana, kun kirjoja ja kalusteita siirrettiin varastoon remontin ajaksi. Kalusteisiin kuuluu tuoleja, kaksi reikäistä sohvaa, pöytä ja kirjahyllyjä. Kannoin varastoon mystisen laatikollisen C-kasetteja ja useamman lootallisen kirjoja.

2 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Onnittelut uudesta patjasysteemistä!
Patjoissa ei kannata säästää, niin paljon sitä viettää aikaa sängyssä. Sama koskee näin vanhemmiten (ja korona-aikaan) myös sohvaa ja lukutuolia.
Minulle on tullut kova tarve uudistaa kodin tekstiilejä raikkain värein.
Kun on aina kotona, niin sen ulkoasuun turtuu. Sitten kun käy jossain toisten huusholleissa, niin saattaa yhtäkkiä oivaltaa, että jotain voisi muuttaakin.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Eivät nämä patjasydeemit halvaksi tulleet, mutta olen tyytyväinen. Olen lapsuudenkodissani tottunut siihen, että sisustusta jatkuvasti päivitetään. Muistan, kun etsin asuntoa ja näin joitakin vanhojen ihmisten asuntoja, joiden kalustus oli selvästi peräisin vuosikymmenten takaa.