lauantai 31. lokakuuta 2015

My name is Bond

Nyt se on nähty, uusin Bond. Spectren alku on mahtava: Bond käyskentelee Mexico Cityssä jonkun naisihmisen seurassa luurankopuvussaan, sillä on kuolleiden päivän juhla. Ensin viivytellään jotensakin sensuellisti ainakin minuutti kunnes meno alkaa ja sitä jatkuukin koko elokuvan ajan. Spectren hienoon alkuun liittyy viittaus Buster Keaton elokuvaan (luin Hesarista). Huippua. Daniel Craig Bondina osaa olla käsittämättömän cool.

Miehellä on melkein koko elokuvan ajan yllään valkoinen paita, joka myötäilee treenattua vartaloa ja pikkutakki, joka näyttää hieman kittanalta (tätä ei Hesarissa mainittu).

Spectressä Bond kieltäytyy shampanjasta ja heittää aseen olkansa yli. Viittaako tämä siihen, ettei Craig ehkä enää jatkossa olekaan Bond? Onko mies pehmennyt? Bond luo Spectressä naiseen ihan oikean ihmissuhteen.

Vaikka Bondiin oli tuotu uutta (osaston lakkauttamisia ja massiivista ihmisten digitaalista seurantaa), niin sen viehätys perustuu enemmänkin perinteeseen. Minäkin haluan matkusta marokkolaisella junalla, vetää ylleni iltapuvun ja juoda drinkin yhdessä Daniel Craigin kanssa.

Elokuvassa liikutaan ihanissa kaupungeissa, Roomassa ja Lontoossa. Kotiin kävellessä tuli mieleen, että mitä hittoa minä täällä Tampereella teen. No saahan Tampereelta ostaa mustaa makkaraa ja täällä saattaa nähdä Simo Frangenin.

Kävin rakennustyömaalla: lattia oli valettu, keittiön kaapit irroitettu seinästä ja vessaan oli jätetty valot. En ole koskaan kokenut tällaista remonttia. Tavallisesti remonttiin kuuluu rautakaupoissa pyöriskely, pöly, purkaminen, kiroilu ja vinoon jäänyt lattia.

8 kommenttia:

Tero kirjoitti...

Nykymiehen pikkutakit ovat valitettavasti kittanoita. Suomalaisen räätälin mukaan varsinaisia nakinkuoria.
Ja Roomastakin saa upeita makkaroita, mitenkään väheksymättä Tamperetta.

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Onhan se mustamakkara älyttömän hyvää, kun ei ihan joka päivä sitä syö.
Remontit kestää ja laajenee, Pikkuvahingolta näyttävä juttu vie viikkoja aikaa, joskus kuukausia.
Muista pyytää korvausta remppamiesten käyttämästä sähköstä. Rakenteiden kuivaus maksaa paljon.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Roomalaiset makkarat ovat parempia, olen kokeillut.

sorvatar kirjoitti...

Tampereella voi nähdä myös Mikko Alatalon. Piste Tampereelle:)

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Alataloa näkee harvoin, mutta Frangenia useammin.

Anonyymi kirjoitti...

Minä näen meren ja metsän joka päivä enkä voisi edes kuvitella asuvani kaupungin metelissä ja karmeessa ilmassa peltiromujen keskellä. Samaan yhtyy kissani, joka pääsee ulos aina kun haluaa.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kaikessa on puolensa. Tampere on pieni kaupunki ja luontoa on lähellä. En halua omistaa autoa ja kaupungissa voi joka paikkaan kävellä ja töihin pääsee pyörällä, talvellakin, sillä auraavat pyörätiet.

Tuulatäti kirjoitti...

Mitä kana sanoi James Bondille?
"My name is Ken, Chicken."