tiistai 6. marraskuuta 2018

Ekologinen pesukone

Puhelimeni uusi palvelu kertoo, että ruutuaikani on lyhentynyt 42 prosenttia. Turha sillä on kuitenkaan kehuskella, sillä keskeistä on mitä säästyvällä ajalla tekee.  Meneekö kuntosalille? Ryyppääkö? Jos ryyppää niin juoko yksin kotona vai onko sosiaalinen. Juttelee toisten kanssa ja on läsnä lähipubissa. Mitä hienoa siinä läsnäolossa on? Muutamat ihmiset ovat parhaimmillaan ollessaan mahdollisimman kaukana ja mahdollisimman vähän läsnä.

Nykyään monet kodinkoneet mainostavat ekologisuuttaan. Pesukoneet ja astianpesukoneet etenkin. Se ekologisuus tarkoittaa sitä, että pesuohjelmat kestävät viisi tuntia.

En uskalla jättää koneita yksin (varsinkaan silloin kun ne ovat käynnissä), sillä olen saanut tuta astianpesukoneen aiheuttaman vesivahingon. Siinä joutuu tarkkaan miettimään milloin koneet voi käynnistää, että ehtii istua ja vartioida, ettei niistä valu pesuvettä lattialle. Mihin se ekologisuus lopulta perustuu? Minäpä kerron teille: Koneen omistaja ei yksinkertaisesti ehdi tuhota luontoa kun aika kuluu kodinkoneita vartioidessa.

Pidin tänään pienen luennon ihan typerästä jutusta. Jossain vaiheessa esitystä, sanoin jotain yleisöä huvittavaa ja samalla minua alkoi naurattaa. Minun piti oikein koota itseni, etten ruvennut hohottamaan. Tyhjälle naurava asiantuntija ei oikein vakuuta ketään. 

1 kommentti:

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Ostin taannoin uuden pyykinpesukoneen. Kauppias sanoi, että jos haluat ekologisen pesukoneen pesuaika on 3-5 tuntia ja jos et, kone pesee pyykit ½-tunnissa.
Arvaat varmaan kumman ostin. :D