tiistai 13. marraskuuta 2018

Mindfulness-video

Käyn jumpan jälkeen Sampolan kahvilassa teellä. Vanhempi mieshenkilö hissuttelee sinne aina samaan aikaan. Mies laittaa laukkunsa tuolille, hakee tarjottimen, paperilautasliinan ja veitsen. Hän kaivaa laukustaan lääkepurkin ja asettelee yhden tabletin tarjottimelle asetetun lautasliinan päälle ja puolittaa sen veitsellä. Sitten hän hakee vettä ja nielaisee tabletinpuolikkaan. Vie tarjottimen ja veitsen pois. Hän tekee kaiken hämmästyttävän kiireettömästi ja aina samassa järjestyksessä. Sitä seuraa kuin mindfulness -videota. En tiedä onko sellaisia videoita olemassa, luultavasit on.

Taloni pihassa tehdään jotain uudistustyötä. Keskelle pihaa on ilmaantunut hiekkalaatikko ja yksi vieterin päässä keikkuva leikkiväline, joka näyttää eksyneeltä linnunpoikaselta. Tässä kerrostalossa asuu yksi lapsi ja sekin vain isäviikkoina (tai muita en ole nähnyt). Toivottavasti hän pitää vieterijutusta.

Kävin apteekissa. Otin jonotusnumeron ja asetuin kyttäämään seinällä vaihtuvia numeroita. Nainen valkosessa takissa riensi luokseni ja kysyi "Voisinko auttaa?", "En oikein usko", vastasin. Se oli ihan totta. Kun sitten sain lääkkeeni, farmaseutti kysyi "Muistatko ottaa D-vitamiinin?" en vastannut "Mitä se sinulle kuuluu" vaan hieman kohteliaammin ja erittäin totuudenmukaisesti  "Toisinaan muistan ja toisinaan en".

4 kommenttia:

RH kirjoitti...

Mihinköhän se toinen puolikas aina joutuu?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

En tiedä, en ole niin tarkkaan seurannut.

Piri kirjoitti...

Jos on luonteeltaan havainnoitsija, niin toistuviin tapahtumiin kiinnittää pakosti huomiota. Aina kun joudun asiomaan kaupunkimme virastokeskittymässä, näen keski-ikäisen naisen, jolla on muovikassi vasemmassa kädessä. Hän pysähtyy jokaisen roskiksen luona. Kurottaa kaulaansa nähdäkseen roskiksen aukosta sisälle. Työntää hanssikoidun oikean kätensä roskiksen ja nostaa pullon muovikassiinsa. Matka jatkuu toiselle roskikselle.

Ehkä tuo etäisä on ollut paikalla taloyhtion kokouksessa silloin, kun on äänestetty leikkivälineiden hankkimisesta.

Apteekeissa tuoteiden mainostaminen tulee iholle.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Jostain kumman syystä se mainostaminen ei tunnut sopivalta vaikka bisnestähän se apteekkitoimintakin on.