tiistai 27. marraskuuta 2018

Tiistai

Olen tehnyt tänään rästiin jääneitä töitä, lukenut lähetteitä ja osallistunut kokoukseen, jossa katsotaan suurelta näytöltä PAD-näytteitä, jotka näyttävät verhokankailta. Tällainen tilaisuus tarjoutuu vain kaksi kertaa vuodessa. Patologi yrittää selittää mitä verhokankaissa näkyy. Patologin puhe muistuttaa etäisesti suomea. Ymmärrän sitä yhtä hyvin kuin Inkeroisten tai Vepsän kieltä.

Ostan usein maanantaisin työpaikan alakerran ruokalasta kevytaterian, johon kuuluu salaatti, keitto ja leipää. Pakkaan kaiken rasioihin ja kannan työpaikan kahvihuoneeseen. Kun salaatin tamppaa tiukaksi, keittoastian täyttää piripintaan ja rohmuaa monta palaa leipää, riittää ateria vielä tiistaiksi.

Tiistaina ei kanneta postia, mutta silti postiluukkuni alle oli pudotettu kirje (ehkä en sitä eilen huomannut). Kirjeessä oli palaute gastroskopiasta, ja siinä sanottiin kovin hämmentävästi  "Ei olla todettu erityisiä oireita, lähetetty kuitenkin gastroskopiaan".  Tulee mieleen työterveyslääkäri, joka vähän niinkuin arpoo mihin tutkimukseen asiakkaan lähettää ja minulle sattui tämä gastroskopia-arpa.

Tästä tuli vähän kuin Wikipedian tiistai, aika lyhyt. Sana tiistai on tullut ruotsin kielestä (tisdag) ja se on Tyr jumalan päivä! Tyr on skandinaavisista jumalista urhein. Hyvää Tyr jumalan päivää!

Ei kommentteja: