keskiviikko 2. kesäkuuta 2021

Äänestys

Äänestin nuorta naista. Uskon, että nuorten pitää päästä päättämään asioista. Jätämme heille maapallon, jonka olemme onnistuneet ahneuttamme pilaamaan. Nyt on sitten teidän vuoronne, kiitos. Korjatkaa muovit ja puhdistakaa vedet ja ilma.

Äänestysvirkailija kurkki tällä kertaa pleksin takaa ja pyysi minua raottamaan maskia, että pääsi vertailemaan passin valokuvaa naamaani. Näytimme ilmeisesti riittävän samankaltaisilta. 

Join äänestyskahvit jo ennen äänestämistä, vaikka perinteisesti pitäisi tehdä toisin päin. Ensin työ ja sitten huvi, näin minulle on opetettu. Äänestyskahvi ja -pulla maksoivat Metso-kirjaston kahvilassa neljä euroa.

Olen taas kiinnittänyt huomiota siihen, että toimittajien kirjoittamista romaaneista julkaistaan aina sanomalehtikritiikit. Kai se on vähän sama kuin lääkärit voivat sairaalan käytävällä kysyä kollegaltaan omista tai sukulaistensa vaivoista. Tai sitten toimittajakirjailijat ovat vaan niin ylivoimaisia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toimittajat tekevät muutenkin helposti juttuja kollegoistaan. Tänään esim. Hesarissa henkilöjuttu Ylen palkkalistoilla olevasta toimittajasta.

Jospa se onkin laiskuutta? Ei tarvitse nähdä liikaa vaivaa, jos valitsee haastateltavakseen jonkun opiskeluajoilta tutun tyypin tai vanhan työkaverin?

Muuten olen sitä mieltä, että ainakin Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnosta kilvoittelevien esikoiskirjailijoiden joukossa ei ns. jääviyssyistä pitäisi olla ollenkaan kyseisen lehden omia toimittajia. Tänä vuonna ehdolla taitaa olla parikin, yksi jopa kulttuuritoimituksen puolelta.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Tuohon Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoon olen minäkin kiinnittänyt huomiota, siellä on aiemminkin ollut ehdokkaina Hesarin toimittajia.

Onhan se totta, että tuttua on helpompi haastatella, sen huomaa myös kun etsitään asiantuntijoita. Minua ärsyttää, että esim. Jari Sinkkosta haastatellaan aina kun on kyse jostain lasten psyykeen liittyvästä. Mies on ollut iät ja ajat eläkkeellä, kai niitä nuorempiakin löytyisi.

Toimittajat haastattelevat toimittajia sarjaan kuuluu myös Olli Seurin podcast (Yle) Avoin kysymys. Podcast on sinänsä hyvä, mutta...