lauantai 12. kesäkuuta 2021

Petri Tamminen päässäni

Minusta tuntuu, että sain Petri Tammisen kurssilta sen, mitä lähdin sieltä hakemaan. Pystyin eilen pitkästä aikaa kirjoittamaan. Petri Tamminen oli hetkeksi hypännyt päähäni.

Kun sitten uskalsin lähteä kaupungille, kävelin äärimmäisen varovaisesti, ettei Petri Tamminen karkaisi. Pelkäsin, että liian äkkinäinen pään kääntäminen tai jonkun ihmisen kanssa puhuminen tuhoaisi kurssista saadun hyödyn.  Ehkä voisin sitten pyytää rahat takaisin. Kai tällekin on vähintään vuoden takuu.

Asun kaupungin keskustassa, enkä oikeastaan tarvitse julkista liikennettä, siitä huolimatta rakastan Hämeenkatua pitkin liukuvia raitiovaunuja.  Ratikat antavat Tampereelle aiempaa leveämmät hartiat. Pidän myös siitä, että terasseja on nyt paljon, vaikka en erityisemmin niillekään hinkua. 

Kävin kaupassa illalla kahdeksan maissa. Siellä kuulutettiin, että -30% tuotteet saa kahdeksan jälkeen -60% alennuksella. Näin pariskunnan, joka työnsi kokonaisen kärryllisen alennustuotteita kassalle heti ilmoituksen jälkeen. Olivat ihan varmasti keränneet kaiken jo ennen kahdeksaa.

Petri Tamminen päässä on myös taakka. Jos Petri Tamminen asuisi pysyväisesti nupissani viilaisin vieläkin sitä parasta aloituslausetta ja lisäilisin tänne havaintoja. Hyvä Petri Tamminen!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pikkuvarpushavaintojen sijasta kannattaa keskittyä varpusiin: se on jo monin paikoin serkkuaan harvinaisempi laji ja itse asiassa Suomessa nykyään uhanalaisuusluokassa "erittäin uhanalainen" (EN).

Petri Tammista huonompiakin possessiosuhteita on. Entä jos päähän pesiytyisikin vaikka Stephen King? Yhtäkkiä tietokoneen näytölle alkaisi manifestoitua tuhansia sivuja jaarittelevaa tekstiä - ja mikä pahinta: vielä amerikanenglanniksi.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Tällä kertaa valitsin tarkoituksella juuri pikkuvarpusen, sillä tiesin, että se on yleinen lintu. Tarkoitin nyt ihan vaan ympäristön havaitsemista. Kaupungin muuttamista ajatuksiksi. No joo, nyt yritin sanoa hienosti. Tamminen selosti jotain sen tyyppistä, että kun katselemme ympärillemme, emme muuta näkemäämme sanoiksi, mutta kirjailijan pitää se tehdä. Toivottavasti ymmärsin tämän oikein, eikä Tammisen aamukahvi mene nyt väärään kurkkuun, jos hän tämän lukee (tuskin lukee). Stephen King olisi kyllä rahallisesti tuottoisampi, mutta ottaisin ehdottomasti kuitenkin mieluummin Petri Tammisen.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Otin koko varpusporukan pois, sillä se saattaa kuulostaa väheksyvältä.