sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

Juhannusrajoitukset

Kun Kerttu on kateissa, se löytyy yleensä sohvan tai sängyn alta tai keittiöstä viinipullotelineen takaa. Siitä on tullut vanha,  se seisoo keittiön pöydällä ja suunnittelee hyppyä keittiötasolle pitkään ja hartaasti. Kerttu ei enää nouse aamuyöstä riehumaan vaan herää vasta kun olen aamukahvit juonut. 

Tarkoitukseni oli mennä Kuopioon kaverin mökille juhannukseksi, mutta en saanut Kertulle hoitajaa (en edes kysellyt kovin laajasti), lisäksiTampere- Jyväskylä välillä on ollut juhannuksen aikaan ratatöitä, joten osa matkasta olisi pitänyt kulkea bussilla, joka ei tällä kertaa houkutellut. 

Olen kävellyt, kirjoitellut ja lukenut. Istunut Laukontorin ainoassa avoimessa kahvilassa. Hiedanrannassa olisi järjestetty Tampereen underground -juhannus ja Tullikamarin alueella Valtteri juhannusfestivaalit. En kuulu kummankaan tapahtuman kohderyhmään.

Monena vuonna alani eurooppalainen kongressi oli tapana järjestää juhannuksen aikaan. Sitten saatiin norjalainen puheenjohtaja ja kokouksen ajankohta muuttui. Minua juhannus viileässä luentosalissa ei haitannut. 

Ensin tulivat koronarajoitukset, sitten tuli juhannus ja taas elokuvateatterit, museot ja kahvilat sulkivat ovensa. 

 


Ei kommentteja: