lauantai 23. joulukuuta 2023

Joulukalenteri (23. luukku)

Jouduin kaikesta huolimatta joululahjapaniikkiin ja ostin kaikenlaista tarpeetonta, vaikka olin muuta suunnitellut. Hankin tänä aamuna Tiitiäisen jalanjäljen kokoisen tilkun Tiitiäisen metsää Luonnonperintösäätiöltä. Aion imuroida. 

Avasin joulukalenterista parikymmentä luukkua, jotka ovat jääneet avaamatta. Huomiselle jäi se suurin luukku. Veikkaisin joulukuusta ja/tai joulupukkia. Odotukseni eivät ole kovin korkealla. 

Aiemmin joku joulun päivä ja yö meni päivystäessä. Erikoistuessani otin usein strategisesti juuri tämän 23. päivän, ettei tarvitsisi päivystää jouluaattona ja olin sitten aattona täysin toimintakyvytön. Olinhan valvonut melkein koko yön. Nykyään etupäivystykset on onneksi jaettu lyhyempiin pätkiin (ei ole enää 24 tuntia aktiivista työntekoa putkeen, toki joskus saattoi vähän nukkuakin). Ajattelen lämmöllä niitä hoitajia, jotka auttoivat nuorta lääkäriä.

Jotenkin se päivystäminen oli erilaista jouluna, ainakin silloin nuorena. Siihen liittyi jotain juhlavaa, vaikka se olikin tavallista. Moni työntekijä toi kahvihuoneeseen  herkkuja ja ruokalasta sai jouluruokaa.

Joulukalenteri toivottaa kaikille joulunsa töissä lusiville rauhallista työpäivää ja varsinkin yötä.

2 kommenttia:

Kikka L. kirjoitti...

Sinun joulukalenterisi on ollut parasta aikoihin! Yhtenäkään aamuna ei tiedä, mikä on päivän teema, kertomus, muistelo tai kommellus. Kiitän sydämellisesti!
Huomenna on vielä hiven jännitystä jäljellä, siihen asti toivotan mukavaa tätä päivää!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiitos! Itsellenikin on yllätys mitä sattuu tulemaan.