perjantai 1. joulukuuta 2023

Joulukalenteri (1. luukku)

Kaikilla on nykyään joulukalenteri, jonka luukuista löytyy vaikka mitä: teetä, suklaata, leluja (seksi- ja tavallisia), kahvia jne. Osa kalentereista on tehty selkeästi aikuisille. Nykyään kaikki saavat olla lapsia, paitsi ehkä jotkut lapset.

Sain ihan vaan partiojoulukalenterin, joka on perinteistä laatua. En ole vielä kurkistanut ensimmäistä kuvaa. Maltan juuri ja juuri odottaa ja säästää sen iltaan.

Päätin perustaa "Ei saa mennä ulos saunaiholla"- joulukalenterin. Koskaan ei tiedä mitä täältä saa, joulukinkun, pyjaman, koronan vai polkupyörän. Tarjoan ensimmäiseksi jännittävän a-tarinan:

Arka varas kaahaa Saksassa

raahaa kassaa.

 

Salla jahtaa varasta

ajaa takaa

rakastaa vaaraa.

Ahtaa rahkaa ja kasvattaa massaa.

 

Salla ja varas tapaavat rannalla

jatkavat samaa matkaa.

Raatamatta

saavat kahlata rahassa.

 

Sataa taas kaatamalla.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wau! Tämä kyllä peittoaa kaikki ”tavarakalenterit” mennen tullen! Lisää tätä! Kiitos mainiosta kielellä leikittelystä ja hyvää kalenterikautta kohti joulua!

-Sohvitäti-

Kikka L. kirjoitti...

Alan ehdottomasti seurata kalenterisi luukkuja ts. jakeita!
Tässä iässä ei enää makeiset, glitterit, kynsilakat ym. kalentereissa kiinnosta, vanha partiolainen nauttii perinteisestä ja kunnioittaa perinteitä partiolaisten joulukalenterilla.
jos raaskit avata ekan luukun,tulet yllättymään, niin söpöä!

Ellen jo tehnyt sitä, niin teen ainakin taas taikka nyt, kiitän molemmista Ei saa... kirjoistasi, mitään niin humoristisen hykerryttävää en ole aikoihin lukenut! Ollapa niitä lisää!
Kaunista ja valoisaa joulukuun alkua!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Hieno juttu!

Saint Peppone - Järkkyneen mielen luostari 2,0 kirjoitti...

Nainen, sulla on sana hallussa! 😁

Anonyymi kirjoitti...

Heh, ekasta luukusta tuli mieleen, kun joskus neoliittikaudella opettelin kirjoittamaan koneella. "Saharassa alkaa samum."
- Siihen aikaan ei voinut edes googlettaa, vaan saadakseen tietää, mikä siellä Saharassa oikein alkoi, piti plärätä painavaa tietosanakirjaa.