sunnuntai 17. joulukuuta 2023

Joulukalenteri (17. luukku)

Kävin kirjailijoiden ja kuvataiteilijoiden yhteisissä pikkujouluissa Taidekeskus Mältinrannassa. 

Tampereen taiteilijaseuraan kuuluu lähes kolmesataa jäsentä ja Pirkkalaiskirjailijoihin sata vähemmän. 

Kiersimme taidekeskuksen työtilat, joihin kuuluu taiteilijoille vuokrattava korkea monumenttihuone nostureineen. Luin, että tilaan voi ajaa jopa autolla. Siitä vaan monumenttia rakentamaan.

Muissa työhuoneissa näkyi jykeviä pöytiä, vetokaappi, keramiikkauuni, ruuvipenkkejä, hitsauslaite, trukki, metalli- ja vannesaha, pylväsporakone, mankelin näköisiä, jämäköitä antiikkisilta vaikuttavia koneita. Värejä, liuottimia, metalli- ja lasilevyjä. Miten kaikki oli saatu nostettua kapeita portaita rakennuksen toiseen kerrokseen?

Kirjailija tarvitsee kynän, lehtiön, sitkeyttä, huonon ryhdin, läppärin ja pöydän. Teetä tai kahvia. Ehkä työhuoneen. 

Joku kehui vaatettani. Sanoin ostaneeni kimonon alennusmyynnistä puoleen hintaan (niin kuin olinkin). Vaatteen polyesteri on tehty kierrätetyistä muovipulloista. Sitten toinen henkilö kehui erään miestaiteilijan yllä olevaa paitaa ja tämä sanoi kaivelleensa vaatteen roskiksesta.

Korvakoruni saivat kehuja. Korvikseni kasvavat ja minä vanhenen. Tavoitteenani on lopulta päätyä linnanjuhlien massiiviseen Seela Sella -korvakoruun (jos muistatte hopeisen tai ainakin hopean värisen korun taiteilijan oikeassa korvassa). 

Tämän päivän joulukalenterin luukusta saatte tehtävän. Käykää allekirjoittamassa kansalaisaloite "Pelastetaan lukutaito -Kirjan arvonlisäveroa ei saa nostaa"

4 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Sama juttu korvisten kanssa. Niitä ei ole koskaan liikaa. Viimeksi ostin muutama päivä sitten Aarikan myymälästä pallot, joissa yläosa luonnonväristä puuta ja alosa maalattu syvän violetinsiniseksi. Olen kyllä tosi tarkka korvisten pituudesta, koska olen lyhytkaulainen, monet kauniit korvikset on jäänyt ostamatta, koska ovat hivenen liian pitkät.
Tekisi mieli nähdä tuo kimonosi...

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Sama juttu tuon korvisten pituuden suhteen. Seela Sellan korvakoru lepäsi rintakehän päällä. Se kimono on kiva liehuke, tekee arkisista vaatteistakin jotenkin juhlavammat.

Anonyymi kirjoitti...

Klaus Haapaniemen kimonot! Aaah! Haaveilla saa. Upea Dalia Stsevskajan päällä.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Tämä ei ikävä kyllä ole Haapaniemen kimono. Ovat kyllä hienoja!