torstai 7. joulukuuta 2023

Joulukalenteri (7.luukku)

Romanttiset jouluelokuvat kuuluvat joulun aikaan yhtä tiukasti kuin vihreät kuulat, piparit ja punainen tarjoussähkökynttelikkö. Yleensä elokuvat ovat niin kamalaa höttöä, että hävettää katsoa. Love Actually on hyvää viihdettä, mutta muita vastaavia ei heti tule mieleen. Kyllä niitäkin todennäköisesti löytyy. Elokuvassa näyttelee romanttisten komedioiden grand old man Hugh Grant (hän on muuten jo 63-vuotias). 

Jos kaipaa anarkistisempaa meininkiä, suosittelen lämpimästi Tia Kouvon ohjaamaa Mummolaa. No sitä ei voi kylläkään mainita romanttiseksi komediaksi, vaan Mummola kuuluu jouluun kuin humalassa toikkaroiva sukulainen tai palaneet joulutortut. 

Kuulin joidenkin harrastavan romattisia jouluelokuvia katsoessaan bingoa, johon kuuluvat ainakin seuraavat tärpit: kaakao, luistelu, lumikinokset, takkatuli ja suudelma. Joku arveli romanttisten jouluelokuvien rahoituksen tulevan kristillisiltä tahoilta, mahdollisesti peräti Yhdysvaltain raamattuvyöhykkeeltä, niin säädyllisiä ne ovat.

Mies ja nainen (kyseessä on tietysti valkoinen heteropari) vihaavat alkuun toisiaan. Kuinka usein oikeassa elämässä toisiaan vihaavat henkilöt päätyvät yhteen? 

Tämän päivän joulukalenterin luukusta putkahtaa siirappinen jouluelokuva. Nautitaan kaakaon ja tädin lahjottamien Pandan juhlapöydän suklaakonvehtien kera.


8 kommenttia:

Leena Laurila kirjoitti...

Hugh Grant on niin ihana. Hän näyttää täydellisesti sen, millainen naistenmies on parhaimmillaan. Sitä kevyen flirtin osaamista, rentoutta, tilannetajua, huumoria, itseironiaa.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Totta! Hän on kyllä ylitse muiden. Grant näytteli yhdessä televisiosarjassa ilkeää homomiestä ja se tuntui kyllä väärältä. Hän oli kyllä hyvä siinäkin.

Saint Peppone - Järkkyneen mielen luostari 2,0 kirjoitti...

Henkilökohtaisesti vihaan näitä höttöelokuvia joita tulee nyt joulun kynnyksellä useammaltakin kanavalta. Miksi ei koskaan voida näyttää realistisia elokuvia joissa kaikki tai suurin osa menee enemmän tai vähemmän ketulleen niin kuin yleensä. Mieluummin joku juuri ja juuri toimeentuleva perhe talousvaikeuksien keskellä ja aattona ei todellakaan tapahdu mitään joulun ihmettä kuten se oikeastikin elämässä menee. Uskon että nämä höttöelokuvat ovat tarkoitettu älyllisesti rajoittuneille vaikken pidä itseäni minään nerona mutta silti. Olisi paljon laatuelokuvia joita voitaisiin näyttää tällaisen paskan sijaan.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

On tietty myös hyviä romanttisia komedioita. On pakko tunnustaa, että rakastan elokuvaa Kun Harry tapasi Sallyn! Voi olla myös sietämättömän tekotaiteellisia elokuvia. Eri genreissä tehdään eri tavoin huonoja ja hyviä juttuja.

Saint Peppone - Järkkyneen mielen luostari 2,0 kirjoitti...

Totta. Myös muissa genreissä on sekä paskoja tuotoksia ja sitten taas todella hyviä

Pöllö kirjoitti...

Viis romanttista jouluelokuvaa putkeen kun ei muutakaan ollut tarjolla - ja nyt yks niistä on tullut varmaan sen viis kertaa uusintana?? Häh?? Romantiikassa ei ole mitään vikaa, mutta onneks tuli välissä Red ja Red 2, Helen Mirren ei-niin-kovin-romanttisena. Onko minussa joku vika?
Järkkyynen mielen luostarista tänne eksyin ja Sirkka Turkan Jeesus -runo on parasta pitkään aikaan 👍

iikkoo kirjoitti...

Red 1 ja 2 ovat pohjimmiltaan romanttisia, humoristisia ja yliampuvia. Mielielokuviani! P.S. Kiitos joulukalenterista!


Heidi Mäkinen kirjoitti...

Voi hyvänen aika, en ole noita nähnyt. Pitääköhän katsoa netistä, kai ne jostain sieltä syövereistä löytyvät.