keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Muutos (kirjoitusharjoitus)

-->
Aluksi hyvinvointikonsultti Linda Rauloa alkoivat etoa proteiinijuomat. Aikansa hän kulautteli varovaisesti maitomaista litkua muovisesta mukista, josta törrötti pilli, kunnes juoman nauttiminen kävi mahdottomaksi. Hyvinvointikonsultin alkoi tehdä mieli korvapuusteja. Lindan äiti neuvoi puhelimessa miten niitä valmistetaan ja Linda vaivasi litran pullataikinan, josta hän leipoi kuusikymmentä kohtuullisen kokoista puustia. Hän käytti taikinaan voita ja kaulittuaan taikinan levitti päälle reilusti voita, sokeria ja kanelia, rullasi, voiteli kananmunalla ja sirotteli vielä ylle raesokeria. Linda vahti uunin luukun lasin läpi kun leivonnaiset paistuivat kullanruskeiksi. Hädin tuskin hän malttoi odottaa niiden jäähtymistä ennen kuin  söi kokonaisen pellillisen maidon kera.

-       Minulla on flunssa, Linda soitti seuraavana päivänä töihin ja leipoi mustikkapiirakan

Viikon kuluttua Lindan oli pakko palata töihin. Aiemmin Linda oli ollut sitä mieltä, että säännöllinen kuntosaliharjoittelu oli jokaisen kansalaisen oikeus ja miksei velvollisuuskin, mutta enää hän ei ollut asiasta oikein varma. Tietokoneelta Linda luki seuraavan asiakkaan tiedot: insinööri Lauri Läärä, joka oli 39-vuotias, 174 cm pitkä ja painoi 102 kiloa. Lauri oli vuosia myrkyttänyt itseään eläinrasvoilla, suolalla, lisäaineilla ja oluella.

Lauri asteli Lindan luo, kätteli naista jämäkästi ja loi himokkaan silmäyksen Lindan tiukoissa trikoissa edukseen pääseviin pakaroihin. Linda alkoi testata Laurin lihaskuntoa tavalliseen tapaan ja ohjasi miestä kohti penkkiä ja sen yläpuolelle poikittain viriteltyä rautatankoa.  Kaiuttimista kuului kun Kaija K lauloi ”Kaunis rietas ja onnellinen”.

Lindaa alkoi oudosti kiehtoa Laurin keskikeho, eikä hän pystynyt vastustamaan kiusausta vaan sipaisi Laurin vatsaa kun tämä teki penkkipunnerruksia. Vatsa tuntui yllättävän kimmoisalta. Lindan teki mieli painaa päänsä tuolle kummulle. Ääneen hän kuitenkin sanoi

-       Laitetaan alkuun 40 kiloa

Tanakka mies nosti painot yllättävän kepeästi, eikä juurikaan hengästynyt. Linda lisäsi painoja ja Lauri teki neljä kymmenen noston sarjaa. Lauri suoritti muutkin testit noin tanakaksi mieheksi varsin oivallisesti.

-       Mennään toimiston puolelle niin tulostan sinulle kuntosaliohjelman ja ruokavalio-ohjeet

Lindalla oli kuntosalilla oma pieni ikkunaton soppi, jossa hän teki paperitöitä. Huoneen seinälle oli kiinnitetty proteiinivalmistemainoksia, joissa ruskettuneet miehet ja naiset esittelivät lihaksiaan uima-asuissaan ja hymyilivät niin, että koko valkoinen hammaskalusto näkyi. Linda ja Lauri yrittivät yhtä aikaa ahtautua huoneeseen, jolloin Laurin vatsa painui Lindan vartaloa vasten. Lindan suusta pääsi pieni hento huokaus ja samassa Lauri tarttui lujasti Lindan pakaroihin. Komerosta remontoidussa, papereita ja urheiluvälineitä täynnä olevassa kopissa ei vaaka-asentoon mahtunut, mutta ei se suuremmin pariskuntaa haitannut.

Puolen vuoden kuluttua Linda jätti työnsä hyvinvointikonsulttina, sillä oli kadottanut työmotivaationsa. Hän muutti Orivedelle ja perusti pitopalvelun, joka on keskittynyt hautajaistarjoiluihin ja tullut kuuluisaksi voileipäkakuistaan ja korvapuusteistaan. Lauri puolestaan asuu Tampereella ja käy työssä vesilaitoksella. Hän on treenannut itselleen vatsalihakset ja kilpailee kehonrakennuksessa ja onpa kerran päässyt suomenmestaruuskisojen loppukilpailuunkin.

3 kommenttia:

ketjukolaaja kirjoitti...

Oliko tämä harjoitusteksti? Saakohan tätä kommentoida? Ai ei? No, siinä tapauksessa minusta seksi ei jotenkin tuntunut sopivan tarinan aihepiiriin, sellaisena kuin sen aihepiirin itse koin. Minusta tämä tarina käsittelee ihmistä, joka kyllästyy pingottamaan joka tilanteessa ja sanalla sanoen haluaa "lyödä läskiksi".

Minusta Laurin ja Lindan kohtaamisessa voisi olla toimivampaa se, että Linda alkaisikin kysellä Laurilta elämäntapaohjeita ja vinkkejä rennompaan oleiluun.

Tarinan alusta jättäisin kokonaan pois virkkeen, joka alkaa sanoilla: "Aikansa hän kulautteli..." Syntyisi sähäkämpi vastakohta-asetelma kun siirryttäisiin heti terveysjuomista korvapuusteihin.

AuvoT kirjoitti...

Saanko minäkin kommentoida?
Hyvä. Nimittäin tekstissä on vauhtia kuin MM jalkapallossa, tämä story riittäisi jo pienoisromaanin aiheeksi. Minusta olisi kiva tietää millainen ympäristö oli, mitä ihmiset ajattelivat, mikä heidät sai tekemään mitäkin. Ja ei kai kukaan puolessa vuodessa pääse kehonrakennuskilpailuun?

Lisäksi "myrkyttänyt itseään" tuntuu vähän kioskikirjallisuudelta. Ei olisi Hemingway noin sanaillut. Nautinhan minäkin noita mutta en tietääkseni ole myrkytyksen kourissa.... ainakaan ei ole diagnosoitu.

Hyvin menee, blogisti H, kirjoituskurssi on kiintoisa.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Puolustaudun ajan vähyydellä, mitään suurta kirjallisuutta ei alle puolessa tunnissa luoda (ikäänkuin loisin sitä muutenkaan). Tällainen siitä tuossa rajallisesssa ajassa kehkeytyi. Totta on ettei kehonrakennuksen alalla noin nopeasti edetä, ainakaan rehellisin keinoin. Seksistä puheenollen, minusta oli hauska ajatus, että Lindaa kiehtoisi sixbagin sijaan Laurin lievä keskivartalolihavuus.