maanantai 30. kesäkuuta 2014

Särö

Meillä on kaksi minää: some-minä korjaa laiturin, käy festivaaleilla, lukee uutuuskirjan, nauttii skumppaa hyvässä seurassa ja leipoo Macaron-leivoksia se toinen minä makaa sohvalla, haukkuu kaverin vaatevalintoja, katsoo televisiosta "Huippumalli haussa" ja juo olutta mökkirintaliiveissa. Välillä ei saa selvää kumpi on oikea. Voihan aina alkaa elää omaa facebook-elämäänsä.

Eräs perhe otti vaihto-oppilaan. Nuori nainen mainitsi olevansa urheilullinen ja lenkkeilevänsä vähintään kolme kertaa viikossa.  Vaihto-oppilas otti ensimmäisellä ja viimeisellä yhteisellä lenkillä oikein reippaan alkuvauhdin ja väsähti 200 metriä juostuaan. Aktiivinen ja kaikenlaista harrastava nuori nainen istui koko vuoden television ja läppärin ääressä. Eipähän tarvinnut pelätä, että neito joutuisi huonoille teille.

Kävin kerran nettitreffeillä miehen kanssa, joka harrasti maratonjuoksua. Puhelimessa jutellessa hieman epäilytti, sillä mies kuulosti juopuneelta jo aamupäivällä. Mies vakuutti, ettei urheilijana voinut ajatellakaan alkoholin nauttimista. Ensimmäisellä ja ainoalla tapaamisella maratoonari oli melkoisen tillin tallin.

Kukapa sitä olisi täydellinen.  En minä ainakaan. Kaikessa pitää olla särö. Se vasta tekee ihmisen ja tarinan.


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä! Itse olen jättänyt kirjoittamatta viime vuotisen piip ku piipittää (sensuuri iski). Nyt se olisi ollut pitkän ajan, että tylsää. Muistin onneksi, että olen iloinen ihminen, jolla on aina projekti päällä. Siitä havainnosta on taas jaksanut ponnistaa.

Ihmeellistähän on, ettei havaita, kuinka tärkeä on levätä. Siks toisekseen, rintaliivit päällä ne tuntuu itseään kuvaavan nuoriso ja julkkiksetkin :-)
Kesäpäiviä t. Minna

Merja kirjoitti...

Maltan tuskin odottaa, milloin pääministerimme some-minään tulee elävän elämän särö.

ketjukolaaja kirjoitti...

Minä ihan säikähdin, että onko Kerttu päässyt raapimaan porokynttilänjalkaan särön.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Pääministerimme some-minä tuskin säröilee.
Kerttu ei ylety hopeoituun porokynttilänjalkaan.

Linnea kirjoitti...

Hei, tulin tänne vierailulle opettajan vinkistä.
Minäkin olin viime viikon Orivedellä - yksi niistä vaaleanpunaisista. ;-)
Julkkisleikki kuulostaa mielenkiintoiselta. Tunnustan tässä suoraan, että aion varastaa idean.
Ja säröistä: niitä suorastaan metsästän. Mitä olisi mikään ilman säröä!? No, jotkut säröiset asiat ovat rikki, mutta hyvin monet asiat särö tekee kiinnostavimmiksi.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Jopas jotakin. Olen otettu. Opettaja on hyvä tyyppi.