tiistai 15. heinäkuuta 2014

Lentopelko on viisauden alku

Oli rentouttavaa viettää aikaa seurassa, jossa moni pelkää lentämistä. Koneen nousu tuntui olevan kaikille se hankalin vaihe koko luonnottomassa touhussa. Olen aina varma, ettei kone saavuta lentokorkeutta vaan jää keikkumaan puiden latvojen tasolle, josta tietysti päätyy maahan kuusten latvojen raapiessa lentoaluksen vatsaa.

Pohdimme istumapaikan sijainnin merkitystä laskeutumisen mennessä vituralleen: edessä istuessa lätsähtää ensimmäisenä asfalttiin, takana sitä joutuu käymään läpi syntejään vielä silmänräpäyksen ajan. Jos kone sattuu sakkaamaan meren päällä, saattaa mereen sukeltavan koneen matkustamossa happi käydä ikävästi vähiin. Jos taas joutuu veden varaan niin hait voivat popsia lentomatkustajat alkupaloiksi.

Olen pari kertaa matkustanut  kestohyväonnisen ystävän seurassa. Olen järkeillyt, että kone saattaa pysyä hänen ansioistaan taivaalla, sillä on aika vaikea järjestää niin, että minulle käytäväpaikalla käy kehnommin kuin hänelle ikkunapaikalla. Toisaalta jos onnekkuuden määrä on vakio aiempi flaksi saattaa ennustaa äkkinäistä täyskatastrofia.

Finnair on onnistunut pitämään koneensa epäilyttävän hyvin taivaalla. Eikös ole ajan kysymys milloin onni kääntyy? Valitsen kuitenkin mielummin kotimaisen yhtiön kuin vaikkapa Buddha Airin tai Jubba Airwaysin.

Meille ei hyödytä puhua tilastoista. Tilastot eivät auta kun kone rymisee alas. Se on fakta.

4 kommenttia:

Merja kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Hoo Moilanen kirjoitti...

Onhan sitä sanottu, että todennäköisyyksien mukaan Finskin koneen olisi jo aika tulla alas taivaalta. Siis omia aikojaan.

Minun ällini ei riitä miettimään, että millä perusteella ja miten todennäköisyyksiä lasketaan.

Merja kirjoitti...

Ei Buddha Airissa mitään vikaa ole - olen kokeillut. Lentää mm Kathmandun ja Pokharan väliä suunnilleen tunnin välein. Sama kone suhaa edestakaisin. Hienot maisemat tulevat vielä bonuksena, jos sattuu sopivalle puolelle konetta. Kathmandun kentällä on vilske ja paljon "yksityisyrittäjiä", jotka tarjoutuvat jonottamaan puolestasi ja järkkäämään hyvät paikat. Vähän piti maksaa siitä, tietenkin.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Viime päivinä olen saanut uuden pelon aiheen, sellaisen, johon mielikuvitukseni ei riittänyt. Kone voidaan ampua alas.