torstai 31. heinäkuuta 2014

Namigaattori

Pieksämäeltä lähtiessä konduktööri kuuluttaa ainakin viisi kertaa, että juna on todellakin menossa Kuopioon: "Juna lähtee täyttä höyryä Kuopioon" ja "Juna lähtee kuin hauki kaislikosta kohti Kuopiota".

Tapaan kaksi luokkakaveriani. Muistelemme kouluaikoja, jotka ovat muuttuneet auvoisiksi. Meillä on oikein rattoisaa. Käymme katsomassa luokkakaverin kaunista asuntoa. P ei ole vienyt jätepaperia ihan viime aikoina, sillä sanomalehtiä lojuu pöydillä ja lattialla. Parvekkeelta avautuu puiden ja talojen välistä näköala Kallavedelle ja keittiön ikkunasta näkyy kirkko.  Nukun yön L:n luona. Syömme kuhaa, jonka L:n mies on uistellut.

Vaihdan keskiviikkona kyläpaikkaa. E ja S ovat sanaleikkien mestareita. Millä löytää lähimmän karkkikaupan? Namigaattorilla (olen todella huono tässä). E ja S tekevät minulle Beatles-petauksen. Seilaamme Alahovin viinitilalle kuuntelemaan Cellophane flowers bändiä, joka soittaa Beatles-coverieta. Yllätysvieraana esiintyy Jussi Raittinen. S juo kahviolutta ja kärsii seuraavana päivänä vatsavaivoista. Paluumatkalla kuulutukset ovat leppoisan savolaisia. Voisin sanoa niistä jotain kyynistäkin, mutten sano.

Istumme konserin jälkeen yön pimeydessä pihalla juttelemassa ennenkuin lopulta pääsen Beatles-lakanoiden väliin. Käymme aamu-uinnilla. Millä uinnilla käydään kummituksen kanssa? Haamu-uinnilla tietenkin.

Ei kommentteja: