torstai 24. heinäkuuta 2014

Sisäilmameteorologi

Olen päättänyt ryhtyä sisäilmameteorologiksi: tänään sisäilman lämpötila on vaihdellut välillä 25.1- 30.2 C.  Huominen ennusteeni on 26.3- 30.9 C. Tuuli hönkii 0.002 m/sekunnissa. Ilman kosteus lie 36 %. Yöllä korkea sisäilmalämpötila aiheuttaa kääntyilyä, tyynyn pöyhimistä ja hikoilua. Sisäilman ennustamista ei opeteta vielä missään yliopistossa. Sisäilmameteorologia on yleisesti aliarvostettua, eikä sisäilmameteorologeista tule julkkiksia.

Lidlissä nuori mies laittoi hihnalle aurinkovoiteen, 13.90 kassahenkilö sanoi. Maksaako se niin paljon,  nuori mies kysyi. Onko tämä 13.90 huusi kassahenkilö. Nuori mies perui kaupan, eikä ottanut aurinkovoidetta. Kassalle pyydettiin esimies, joka poisti summan koneelta. Nainen takanani: tällä ilmalla pitäisi olla nopeampi. Kassahenkilö pahoitteli minulle viivettä. Ei se mitään, ei ole kiire, sanoin, sillä minulla ei ollut poikkeuksellisesti kiire. Nainen takanani: on se helppoa kun on täysin terve. Minä, joka välillä pelkään sairastavani jotain, jota ei ole vielä todettu, olin tyytyväinen. Olen siis terve!

Kävin uimahallissa. Kuka typerys käy sisäuimaloissa? Altaassa tarpoi muutama vesijuoksija. Nainen 1, joka oikaisi aina altaan pituuden keskivaiheilla altaan poikki ja vaihtoi altaan reunaa. Naamataululla viipyi kestovakava ilme ja niska vääntyi vinoon. Tahti oli rauhallinen, näytti siltä kuin nainen ei etenisi ollenkaan. Nainen 2 tikutti kuin ompelukone, mutta oli silti aina tielläni. Nainen 3, ikää seitsemänkymmentä, reilua ylipainoa. Viihtyi altaassa viisi minuuttia ja siirtyi porealtaaseen. Nainen 4 (minä), kilpailuhenkinen, ohitteli muita. Katsoi seinällä roikkuvaa kelloa "vielä viisi minuuttia". Kuivasi hiukset pukuhuoneen mötikän alla, jolloin tuli uudestaan hiki.

1 kommentti:

sorvatar kirjoitti...

Onnea siis terveydestä. Onpas niillä kova systeemi, jos esimiehen pitää poistaa ostos vai eikö kassahenkilö osannut.

Kalliin oloista aurinkorasvaa kyllä...

Kävin myös uimahallissa ja sai tehdä vaikka mitä, kun allas oli oma. Tosin jossain vaiheessa joku kouluikäinen poika ui yksin syvässä päässä. Hän räpiköi ja syöksyili, ei siis uimataito mitenkään varmalla pohjalla. Aloin jännittää, pysyykö pinnalla, kun pojan ilmekin oli vähän kärsivä. Onneksi hänen isänsä ilmestyi jostain pitkän ajan kuluttua ja he menivät porealtaaseen.